Het laatste formule 1 nieuws

Mol: 'Als Verstappen Hamilton zo verslaat heeft dat wel wat extra glans'

Mol: ‘Als Verstappen Hamilton zo verslaat heeft dat wel wat extra glans’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen van 2021 heeft ons tot dusver een aantal mooie gevechten laten zien tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen . Waar Hamilton voorheen met de oppermachtige Mercedes op grote afstand van de rest van het veld won, maakt Verstappen het hem dit seizoen moeilijk.

Beide coureurs maakten de beste seizoensstart uit hun carrière. Volgens Olav Mol betekent dit dat Verstappen het beste in Hamilton naar boven haalt. “Ik zie dat Max het allerbeste in Lewis Hamilton naar boven haalt. Lewis is in de voorbije jaren, los van wat duw-en-trekwerk met zijn eigen teamgenoot, naar kampioenschappen gecruised zonder dat hij echt getergd werd. Dat is nu heel anders” , zegt hij in een interview met Motorsport.com . Hamilton is authentieker door bedreiging Verstappen

Volgens Mol is dat onder meer te merken aan de reacties van Hamilton na afloop van de race, waarin hij te kennen geeft dat het echt een zware race was. “Dat hebben we jaren niet gehoord” , zegt de 59-jarige commentator. Tevens geeft hij aan dat de zevenvoudig wereldkampioen nu niet meer de kans heeft om mentale spelletjes te spelen terwijl hij ruim aan de leiding rijdt, waarin hij opeens iets raars zei te horen of voelen in de auto terwijl er niets aan de hand bleek te zijn.

“We zien nu in ieder geval de allerbeste Lewis Hamilton die we ooit gezien hebben, daar ben ik honderd procent zeker van” , gaat hij verder, en voegt eraan toe dat hetzelfde andersom ook geldt. “Als Red Bull en Verstappen wereldkampioen kunnen worden door Hamilton in de Mercedes te verslaan, dan heb je wel een wereldkampioenschap achter je naam staan dat een tandje meer glans heeft. Dat speelt natuurlijk wel mee” , aldus Mol.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mol: ‘Als Verstappen Hamilton zo verslaat heeft dat wel wat extra glans’