Het laatste formule 1 nieuws

Mol: 'Dat wil je niet terugzoeken in de boekhouding van de familie Stroll'

Mol: ‘Dat wil je niet terugzoeken in de boekhouding van de familie Stroll’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Olav Mol maakt trapsgewijs onderscheid tussen Formule 1-coureurs qua aanleg en talent. Volgens de Formule 1 -commentator zijn er meerdere categorieën waarin rijders verdeeld kunnen worden. De 59-jarige Nederlander heeft het in zijn nieuwe boek ‘ Een tweede leven met Formule 1 ‘ onder meer over absolute buitencategorie, zwaar getalenteerd, harde werkers en jongens die het autoracen leren.

Volgens Mol zijn er maar weinig coureurs die tot de échte buitencategorie behoren. In de tien jaar komen er misschien maar één of twee voorbij, aldus de Ziggo Sport-journalist. “Bij mij komen dan naar boven: Stewart, Lauda, Senna, Prost, Schumacher, Hamilton, Alonso, Vettel, Max en Leclerc. Een treetje lager staan jongens die wáánzinnig veel talent hebben, en daar weer onder komen de harde werkers.”

Ook de harde werkers kunnen echter wereldkampioen worden in de Formule 1. Mol noemt daarbij voorbeeld de namen van Nigel Mansell, Damon Hill , Jenson Button en Jacques Villeneuve . Lance Stroll is vervolgens volgens Mol een coureur die tot de tien procent van de grid behoort die minder talent heeft en het autoracen echt heeft moeten leren. Stroll heeft het geleerd

“Hij heeft misschien niet het talent van Leclerc, Vettel, Max of Lewis, maar hij heeft zich het racen wel eigen kunnen maken. Je wilt niet terugzoeken in de boekhouding van de familie Stroll wat het allemaal gekost heeft, maar het is dus mogelijk als je de benodigde aanleg hebt” , vertelt hij.

In het huidige Formule 1-veld zien we ook Nikita Mazepin terug in 2021. De zoon van de miljardair Dmitryi heeft zich laten inkopen in de koningsklasse van de autosport bij Williams , maar elke Grand Prix maakt de Russische coureur opmerkelijke fouten. Mazepin hoort met recht tot die tien procent waar Mol het over heeft.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mol: ‘Dat wil je niet terugzoeken in de boekhouding van de familie Stroll’