Het laatste formule 1 nieuws

Mol: "Nieuwe Formule 1-zender bij ons nog niet bekend"

Mol: “Nieuwe Formule 1-zender bij ons nog niet bekend”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deze ochtend kwam het nieuws naar buiten dat Ziggo vanaf 2022 niet meer beschikt over de uitzendrechten voor de Formule 1 . Het bod dat de partij had gedaan op de uitzendrechten voor de periode 2022 – 2024, was niet het beste bod en dus zullen de rechten wisselen van partij.

Olav Mol fungeert al sinds 1991 nagenoeg onafgebroken als Formule 1-commentator voor de Nederlandse TV. Door de jaren heen werkte hij voor NOS, RTL, SBS en Sport1. Laatstgenoemde zender begon in 2013 met het uitzenden van de Formule 1 en vanaf het 2016-seizoen ging de zender verder als Ziggo Sport.

Na negen jaar voor Sport1 en Ziggo komt er aan het einde van dit jaar een einde aan een tijdperk, nu de uitzendrechten over gaan naar een andere partij. In een reactie aan RacingNews365 laat Mol weten dat hij zelf nog geen idee heeft welke zender in 2022 de Formule 1 uit zal zenden.

“Alles wat ik te horen heb gekregen, is dat Ziggo niet het hoogste bod heeft uitgebracht en daardoor van 2022 tot en met 2024 de F1-rechten niet meer in handen heeft. De nieuwe partner is bij ons niet bekend, maar waarschijnlijk wordt het donderdag wereldkundig gemaakt door de Formule 1.”

Zoals de tv-provider deze ochtend ook al bekend maakte, kon het niet opboksen tegen de hoge bedragen die er vandaag de dag worden neergeteld voor de rechten. Mol bevestigt dit. “Ziggo heeft een serieus bod uitgebracht, maar dat bleek niet genoeg te zijn.”

Mol kan nog niet zeggen wat het voor hem betekent, maar uiteraard zijn er dit jaar nog negentien races te gaan. Tijdens die negentien Grand Prix-weekenden zal de commentator gewoon zoals altijd op locatie zijn en verslag doen van de race, met dezelfde motivatie en spirit als altijd, zo belooft hij plechtig.

“We hebben nog een lang seizoen voor de boeg, met veel mooie sport op Ziggo. We zullen in 2021 gewoon doorgaan en met dezelfde hoge standaard de Formule 1 bij de kijkers in de woonkamer blijven brengen.”

Naar verluidt is de Scandinavische partij genaamd de Nordic Entertainment Group de partij die het hoogste bod heeft uitgebracht […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mol: “Nieuwe Formule 1-zender bij ons nog niet bekend”