Het laatste formule 1 nieuws

Mol over Mercedes: 'Dát heeft Max in Brazilië lopen voelen'

Mol over Mercedes: ‘Dát heeft Max in Brazilië lopen voelen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen heeft nog drie races te gaan, waardoor de spanning bij Mercedes en Red Bull Racing toeneemt. Het gaat echter niet alleen om de prestaties van Max Verstappen en Lewis Hamilton , want achter de schermen is de achtervleugel van de Brit het gespreksonderwerp van de maand. Volgens Olav Mol gaat dit mogelijk leiden tot een protest van Red Bull.

De commentator vertelt bij Formule 1 Cafe hoe het zit met de flexibele achtervleugel van Hamilton. “De buitenkant van de vleugel is hard, maar het middendeel is gewoon heel zacht. Dat heeft Max in Brazilië uiteindelijk ook lopen voelen. Dat buigt, nog voordat de DRS opengaat, bij 260 km/u open. Daardoor krijg je al een opening voordat de DRS plaatsvindt. En dat mag nou eenmaal niet”, stelt Mol.

Christian Horner en Helmut Marko kwamen deze week dan ook met nieuwe bewijzen om de FIA te overtuigen van hun gelijk. Mol vindt dat Red Bull moet doorpakken als de bewijzen helder zijn. “Als je vindt dat het fout is, dan moet je ook protest indienen. Zover is het nog niet, maar dat hangt wel weer boven dit weekend.” Grand Prix van Qatar is begonnen

Zaterdagmiddag staat in Qatar de derde vrije training op het programma. Verstappen behaalde een dag eerder de eerste en derde tijd, terwijl Hamilton genoegen moest nemen met tweemaal een vierde plek.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mol over Mercedes: ‘Dát heeft Max in Brazilië lopen voelen’