Het laatste formule 1 nieuws

Mol spreekt verwachting uit over vervanger Singapore: 'Het zou mij niet verbazen'

Mol spreekt verwachting uit over vervanger Singapore: ‘Het zou mij niet verbazen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 maakte vrijdag bekend dat de Grand Prix van Singapore dit seizoen niet doorgaat. De organisatie zag teveel onzekerheid voor de race, waardoor het definitief de beslissing maakte. Door het schrappen van de GP moet de FIA een nieuw onderkomen vinden en daarin kan volgens Olav Mol een verrassing plaatsvinden.

De commentator van Ziggo Sport vertelde in Formule 1 Café dat hij goed begreep dat Singapore dit jaar niet langer op de kalender staat. “Het is een stratencircuit, waardoor deze ver van tevoren moet worden opgebouwd”, legt Mol uit. “Singapore is ook een circuit die niet door de regering wordt betaald, dus die moet het van zijn fans hebben.” Grand Prix in Indianapolis

Waar de coureurs voorlopig ervan uitgaan dat er een extra race in Austin gaat plaatsvinden, denkt Mol dat het anders gaat lopen. “Ik denk dat we naar Indianapolis gaan. Ross Brawn heeft twee dagen geleden een heel verhaal gegeven over de Indy 500, de Formule 1, dat hij het zo leuk vond, dat we niet samen vielen met Monaco want dan kon hij de wedstrijd zien, het samenwerken…”

Mol heeft echter de verwachting dat Indianapolis een nieuwe stop wordt. “Het zou mij niet verbazen als de road course op indy er komt. Maar niet gelijk als vervanger van Singapore, want ze willen toch de 23 wedstrijden gaan halen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mol spreekt verwachting uit over vervanger Singapore: ‘Het zou mij niet verbazen’