Het laatste formule 1 nieuws

'Monaco F1 Racing Team' wil toetreden tot de Formule 1

‘Monaco F1 Racing Team’ wil toetreden tot de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Er zijn in de afgelopen jaren meerdere partijen geweest die een poging ondernamen om met een Formule 1 -team op de grid te komen. Maar vooral door de hoge kosten en het inschrijfgeld van 200 miljoen dollar liepen deze pogingen op niets uit. Maar daar lijkt verandering in te komen.

Een van die partijen die in het nieuws kwamen was MIM en de laatste keer dat we organisatie van zich liet spreken was in oktober 2019. Toen waren er al serieuze plannen om de Formule 1 te betreden. Een en ander had moeten gebeuren in 2021, maar door het uitstel van de invoering van de nieuwe technische reglementen en het hoge inschrijfgeld zette MIM het project even in de ijskast.

Maar er zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van inschrijfgelden. Zo heeft de nieuwe F1 CEO Stefano Domenicali laten weten. Zo zou in bepaalde gevallen het inschrijfgeld komen te vervallen. En dat klonk bij zakenman Salvatore Gandolfo, oprichter van ‘Monaco Increase Management’, als muziek in de oren. Hierop werd een persbericht naar buiten gebracht.

“Het huidige Monaco F1 Racing Team-project was in 2019 de eerste die actief de mogelijkheid van deelname in de Formule 1 bekeek, en een dienovereenkomstige structuur opzette, waarbij het potentieel werd gerealiseerd van de nieuwe technische regelgeving die aanvankelijk in 2021 van kracht zou zijn (en werd vervolgens vertraagd vanwege de pandemieën)”, aldus Gandolfo in de persverklaring van MIM.

“Wij zijn van mening dat de recente verklaringen van de nieuwe F1-CEO Stefano Domenicali, die suggereren dat het inschrijfgeld van 200 miljoen voor nieuwe teams zou kunnen worden afgeschaft, een stap voorwaarts in de goede richting zijn. We waarderen de open houding van zowel Stefano als de FIA ​​en zijn bereid om de nodige stappen te ondernemen om onze aanvraag definitief te maken.”

De kans dat er vanaf 2022 een nieuw team op de F1-grid staat is hiermee groter geworden. Het laatste team wat toetrad tot de Formule 1 was Haas F1 Team. De Amerikaanse formatie uit Kannapolis debuteerde in 2016. Misschien dat de sport in 2022 opnieuw een ander team kan verwelkomen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Monaco F1 Racing Team’ wil toetreden tot de Formule 1