Het laatste formule 1 nieuws

Monteiro blikt vooruit op Portimão: "Lewis Hamilton is nog steeds de favoriet"

Monteiro blikt vooruit op Portimão: “Lewis Hamilton is nog steeds de favoriet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grand Prix Portugal Tiago Monteiro geniet ervan dat Mercedes eindelijk kan worden uitgedaagd in de Formule 1. De oud-coureur ziet dat onder meer Red Bull een stuk dichterbij is gekomen, maar tipt Lewis Hamilton toch als winnaar van de Grand Prix in Portugal.

Vorig seizoen won Hamilton de race ook al op het Autódromo Internacional do Algarve, waar de Formule 1 na jaren afwezigheid afgelopen seizoen terugkeerde. De situatie op de grid was toen echter wel anders voor Hamilton, die op dat moment nog kon genieten van de dominantie van Mercedes. De afgelopen zeven jaar bleek het Duitse team onverslaanbaar en pakte het elk seizoen de wereldtitel bij de constructeurs en coureurs. Maar dit seizoen heeft Red Bull grote stappen gemaakt en is Max Verstappen een serieuze concurrent voor het kampioenschap. In de eerste twee races waren de verschillen tussen het duo klein en ook in Portugal lijken Verstappen en Hamilton uit te gaan maken wie er met de winst vandoor gaat.

Artikel gaat verder onder video Favorietenrol

Ondanks de kleine verschillen in de eerste twee races zet Monteiro, die zelf 37 races in de F1 reed, zijn geld in op één persoon. “De favoriet is nog steeds Hamilton”, is het duidelijke antwoord van de oud-coureur als het Portugese Record hem vraagt naar de grootste kanshebber in Portimão. Monteiro ziet echter wel dat de concurrentie stappen heeft gemaakt en Mercedes meer onder druk kan zetten dan vorig seizoen. “Ik geniet ervan om Red Bull te zien naderen en tegen Mercedes te vechten, net als McLaren . Er zijn teams die dichterbij komen”, aldus de Portugees.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Monteiro blikt vooruit op Portimão: “Lewis Hamilton is nog steeds de favoriet”