Het laatste formule 1 nieuws

Montoya: Hamilton kan Russell laten twijfelen door hem te verslaan

Montoya: Hamilton kan Russell laten twijfelen door hem te verslaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het langverwachte nieuws werd dinsdag eindelijk naar buiten gebracht: . Daar waar Bottas nooit een echte bedreiging vormde voor de regerend wereldkampioen, wordt van Russell verwacht dat hij dat wel kan zijn. Er wordt in ieder geval een spannende strijd verwacht, ook door Juan Pablo Montoya.

In This Week with Will Buxton van Motorsport.tv geeft de Colombiaan zijn visie op het transfernieuws. “Ik denk dat Mercedes beseft dat Lewis nog maar een paar jaar te gaan heeft. De vraag is wat er gaat gebeuren”, zei Montoya. Hij noemt Ferrari als voorbeeld: dat schaarde zich na de komst van Charles Leclerc in 2019 direct achter de Monegask. Vettel werd daarvan het slachtoffer. “Zou het zo kunnen zijn dat hij [Russell] instapt en iets anders wil dan de richting die Mercedes heeft ingeslagen en die Lewis wil volgen? Dat wordt interessant om te bekijken.”

Russell heeft volgens Montoya wel alle ingrediënten in huis om goed te presteren. Toch houdt hij nog een slag om de arm met betrekking tot de strijd met Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen verkeert nog altijd in ijzersterke vorm. “Ik weet zeker dat George goed gaat presteren. Het lastige met Lewis is dat hij heel goed werk levert. In de kwalificatie weet hij de rondjes er altijd uit te persen. Ieder weekend denk je even dat Bottas hem gaat pakken, maar in Q3 verslaat hij ‘m altijd. Als Lewis hem begint te verslaan, dan gaat dat voor twijfel zorgen in het hoofd van George. Dat is een bittere pil.” Meer over de F1-transfers:

Russell geen tweede viool bij Mercedes: “Zelfde kansen als Hamilton” Hamilton verwacht geen problemen met Russell: “Hebben ervan geleerd” Wolff blij met komst Russell: “Er valt een last van onze schouders”

Voor Mercedes breekt hoe dan ook een spannende periode aan, waarin de verhoudingen binnen het team opnieuw tot stand moeten komen. Die verhoudingen waren de afgelopen tijd duidelijk: Hamilton had vaak de overhand ten opzichte van Bottas. “Als je zolang met dezelfde rijders werkt, van wie de ene de andere overklast, dan zien ze de ander niet meer als een coureur die races kan winnen. Dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Montoya: Hamilton kan Russell laten twijfelen door hem te verslaan