Het laatste formule 1 nieuws

Montoya maakte einde aan F1-droom Horner: "Ik wist dat ik dát niet kon"

Montoya maakte einde aan F1-droom Horner: “Ik wist dat ik dát niet kon”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Flashback naar 1998. De dan 24-jarige Christian Horner rijdt tijdens een Formule 3000-testdag op het circuit van Estoril in Portugal. Bij het uitkomen van de pitstraat komt hij Juan Pablo Montoya tegen waarna hij zich realiseert dat Formule-racen niet voor hem weggelegd is.

“Het was een hele snelle bocht, één keer omlaag schakelen en vol erin. Er stonden barrières op zo’n drie meter van de baan, dus als je crashte ging je er ook echt hard af”, herinnert Horner zich in de High Perfomance Podcast .

“Toen ik de pits uitreed kwam Juan Pablo Montoya mij voorbij en sneed hij de bocht aan”, vervolgt Horner. “Ik zag de hoek die de auto maakte en zijn commitment, de velg die zich bijna door de band boorde… Hij hield ‘m echt strak in die bocht geplant. Ik wist gewoon: ik kan dat niet.”

Horner besefte op dat moment dat racen niks voor hem was. “Mijn voet en mijn brein hadden allebei zoiets van: doe het niet. Ik wist dat ik niet de capaciteit had om het risico en de beloning van het vak los van elkaar te zien.”

Het moment bleek een ommekeer voor de Red Bull -teambaas, die overigens het seizoen nog wel afmaakte voordat hij stopte met actief racen. “Lage snelheidsbochten, geen probleem. Daar was ik net zo snel als de rest. Maar het zien van Montoya’s commitment was wel echt een eye opener voor mij. ‘Oké, dus dat kan je niet. Misschien is het tijd om over iets anders na te denken’.”

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1 -podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Montoya maakte einde aan F1-droom Horner: “Ik wist dat ik dát niet kon”