Het laatste formule 1 nieuws

Montoya over moeilijkste teamgenoot: "Schumacher maakte mijn leven het zuurst"

Montoya over moeilijkste teamgenoot: “Schumacher maakte mijn leven het zuurst”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tussen 2001 en 2006 streed Juan Pablo Montoya in de Formule 1 geregeld mee om de overwinning en zelfs om het kampioenschap. De Colombiaan kon in die tijd soms rekenen op pittige tegenstand, voornamelijk van zijn eigen teamgenoten.

De moeilijkste van hen was in Montoya’s ogen niet Kimi Raikkonen – die hem in 2005 helemaal zoek reed bij McLaren – maar Ralf Schumacher van Williams . “Kimi en Ralf waren allebei heel sterk, maar Ralf was degene die mijn leven het zuurst maakte”, zegt Montoya in zijn column voor McLaren.

“Kimi was echt heel goed, maar wat het moeilijk maakte voor mij in de strijd met Ralf was dat ik de auto echt haatte”, vervolgt de zevenvoudig racewinnaar. “Ik voelde me er echt niet goed in, dus dat maakte mijn leven nog moeilijker.”

Montoya deed er naar eigen zeggen alles aan, maar kon toch niet voorkomen dat Schumacher hem keer op keer versloeg. “Toen ik bij Williams kwam, reed ik zo snel als ik kon met die auto. Maar toen ging Ralf de baan op en was hij gewoon zeven tienden sneller. Ik kon daar niets tegen beginnen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Montoya over moeilijkste teamgenoot: “Schumacher maakte mijn leven het zuurst”