Het laatste formule 1 nieuws

Montoya: "Sprintraces zijn de toekomst van de Formule 1"

Montoya: “Sprintraces zijn de toekomst van de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderhalf decennium geleden verliet Juan Pablo Montoya na een aantal prachtige jaren van dienst de Formule 1 . In de jaren daarna was hij voornamelijk te vinden in de Verenigde Staten , waar hij actief was in de NASCAR- en IndyCar-klasse. De laatste jaren richt hij zich vooral op het enduranceracen. In gesprek met Motorsport Total praat hij over de huidige staat van de Formule 1, waar hij zeer tevreden over is.

“De Formule 1 is heel interessant sinds Liberty Media het heeft overgenomen. Er is veel veranderd en als je in de paddock bent is het veel gezelliger dan vroeger. Mensen zijn gewoon vriendelijker, het is een veel gemoedelijkere plek om te zijn”, zo redeneert de Colombiaan, die zich wel kan vinden in de nieuwe veranderingen die er de afgelopen jaren zijn doorgevoerd of nog ingevoerd moeten worden.

“Zolang de regels te controleren zijn, dan zijn ze goed voor de sport. Er zullen altijd mazen in de wet worden gevonden, maar uiteindelijk zal het steeds beter gaan. De topteams kenden voorheen echt geen limiet, ze deden alles wat nodig was om te winnen. Het is goed voor de show om het veld dichter naar elkaar toe te brengen, maar ik geloof nog steeds dat het beste team zal winnen; het team met de beste ideeën. Nu je hen maar de helft van de ontwikkelingstijd geeft gaan ze het misschien nog beter doen!”

Toch heeft Liberty Media nog een paar uitdagingen die ze zullen moeten tackelen, redeneert Montoya. “De aandachtsspanne van de mensen wordt steeds korter, dus je kan er niet blind van uit blijven gaan dat mensen elke keer twee uur lang naar een race zullen blijven kijken. Mensen zoals wij houden van de sport, wij doen dat gewoon. De jongere generaties zullen het daar echter lastig mee hebben. De sprintraces waar de Formule 1 het nu over heeft, die zijn de toekomst”, aldus de zevenvoudig Grand Prix-winnaar.

Wat vind jij van het idee van ‘sprintraces’, die binnenkort hoogstwaarschijnlijk zullen worden aangekondigd en officieel sprintkwalificaties zullen gaan heten? Laat je mening hieronder achter.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Montoya: “Sprintraces zijn de toekomst van de Formule 1”