Het laatste formule 1 nieuws

Montoya: ‘Verstappen had niet de intentie om bocht 4 te halen’

Montoya: ‘Verstappen had niet de intentie om bocht 4 te halen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens oud-Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya had Max Verstappen in duel met Lewis Hamilton in Brazilië niet de intentie om bocht 4 te halen. De twee coureurs moesten wijd als gevolg van de verdedigende actie, die vanmiddag nog een nieuwe wending zou kunnen krijgen nadat Mercedes een verzoek tot herziening heeft ingediend.

De stewards besloten het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Grand Prix van Brazilië niet te onderzoeken. De twee kwamen bijna in contact met elkaar na de verdedigende actie van de Nederlander, moesten allebei wijd gaan maar konden wel hun weg zonder kleerscheuren vervolgen. Mercedes reageerde verontwaardigd toen bekend werd dat de stewards er niet naar zouden kijken. Zij gaven aan dat zij niet beschikten over de onboard-beelden van Verstappen die naar de neus van de auto gericht stond, alleen op de achtervleugel.

Het incident nam een andere wending toen de Formule 1 die beelden later toch deelde. Niet veel later maakte Mercedes namelijk bekend dat het een verzoek tot herziening zou indienen bij de FIA. Dat kan wanneer teams ervan overtuigd zijn dat er nieuw, significant bewijs is waardoor de mening van de stewards mogelijk anders zou zijn dan op die dag zelf. Later vanmiddag moeten vertegenwoordigers van Mercedes en Red Bull zich bij de stewards melden, waarna besloten wordt of zij de zaak inderdaad zullen heropenen, of dat zij het laten zoals het is. Foto: Motorsport Images Voor oud-Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya leek het erop dat Verstappen niet van plan was om de bocht te halen. “Mijn eerlijke mening? Ik denk dat Max zo naar de situatie kijkt: als ze crashen, dan loopt hij punten in”, zegt Montoya in This Week with Will Buxton van Motorsport.com . “Zolang Lewis niet voor hem eindigt, staat hij er beter voor in het kampioenschap.”

“Lewis zat naast hem en had hem te pakken in de remzone”, voegt Montoya toe. “Zo laat als hij remde zou hij nooit die bocht hebben gehaald. Ik denk niet dat hij van plan was om die bocht te halen”, denkt de Colombiaan, die nog wel voor de zekerheid duidelijk maakt dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Montoya: ‘Verstappen had niet de intentie om bocht 4 te halen’