Het laatste formule 1 nieuws

MotoGP-coureurs maken zich zorgen over veiligheid COTA: 'Niet veilig om daar te racen'

MotoGP-coureurs maken zich zorgen over veiligheid COTA: ‘Niet veilig om daar te racen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meerdere MotoGP-coureurs hebben zich uitgesproken over de huidige staat van het asfalt op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten. De coureurs stellen dat het niet veilig zou zijn om daar te racen, maar benadrukken dat ze waarschijnlijk wel zullen moeten.

Dit weekend is het MotoGP-circus aanbeland op het Circuit of the Americas, voor de zestiende ronde van het wereldkampioenschap. Na afloop van de vrije trainingen op vrijdag werd er een hoop kritiek geuit op de staat van het wegdek in Texas. Yamaha-rijder Fabio Quartararo liet optekenen dat het circuit niet geschikt is voor de MotoGP en dat de coureurs jaren geleden al aangegeven hebben dat het opnieuw geasfalteerd moet worden, maar dat de situatie alleen maar erger is geworden. “Het is een grap. Voor één ronde is het nog oké, maar voor twintig ronden….” Aleix Espargaro, coureur van het team van Asprilia, is het volledig met Quartararo eens en benadrukt dat ook hij van mening is dat het niet veilig is om op COTA te gaan racen.

De twee heren krijgen verder ook steun van Ducati-coureur Francesco Bagnaia, die eveneens vindt dat het niet veilig is. Hij benadrukt echter dat het geen optie is om de race af te gelasten. “Dat zal niet mogelijk zijn, denk ik. We zijn hier en moeten racen. Ik weet het niet, we zullen het erover hebben in de veiligheidscommissie”, wordt hij geciteerd door Motorsport.com. “Ik weet zeker dat sommige coureurs van mening zijn dat we niet moeten racen, maar er zal altijd iemand zijn dat er wel geracet kan worden en dus moeten we racen.” Formule 1 op COTA

Later deze maand, om precies te zijn op 24 oktober 2021, zal de Formule 1 eveneens een bezoekje gaan brengen aan het Amerikaanse Circuit. De laatste keer dat de Formule 1 op COTA geracet heeft, was tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2019. De 2020-editie werd namelijk afgelast vanwege de coronapandemie. Het is vooralsnog onduidelijk of de koningsklasse ook problemen gaat ondervinden van dit slechte en onveilige wegdek.

Lees het hele artikel op de volgende pagina MotoGP-coureurs maken zich zorgen over veiligheid COTA: ‘Niet veilig om daar te racen’