Het laatste formule 1 nieuws

MotoGP krijgt eigen ‘Drive to Survive’-achtige documentaire

MotoGP krijgt eigen ‘Drive to Survive’-achtige documentaire

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alex Rins | foto© Suzuki Racing Aan het einde van dit jaar zal er speciale docu-serie van de MotoGP uitkomen in vergelijkbare stijl als ‘Drive to Survive’ van de Formule 1. Amazon Prime is dit weekend in Qatar begonnen met de eerste opnames.

Iets meer dan een week geleden kwam alweer het derde seizoen van ‘Drive to Survive’ uit, een docu-serie van Netflix over de Formule 1. Gedurende het hele seizoen worden F1 coureurs en teams gevolgd om zo ook een interessant kijkje te geven achter de schermen.

Het doel van de Formule 1 organisatie is om zo ook mensen die niet of nauwelijks naar de sport kijken alsnog te kunnen interesseren en betrekken. Aan de kijkcijfers te zien was ook het derde seizoen wederom een succes en wordt er dus een veel grotere groep bereikt dan alleen de fanatieke kijkers die ’s zondags alle races kijken.

Uiteraard is dit succes ook opgevallen bij Dorna en wordt er dit seizoen een gelijksoortige docu-serie gemaakt. Niet Netflix maar Amazon Prime is de partij die het hele seizoen aanwezig zal zijn bij de MotoGP weekenden om alles op de voet te volgen en een inzicht te geven in wat er ook achter de schermen speelt bij de coureurs en teams. Het doel is om zo niet alleen de bestaande fanbase aan te spreken maar dus ook een nieuwe doelgroep te bereiken die tot dusver weinig of geen interesse hebben in de MotoGP en zo mogelijk een nieuwe markt te kunnen betreden. Handige links Barwa Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – weekend Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter

Lees het hele artikel op de volgende pagina MotoGP krijgt eigen ‘Drive to Survive’-achtige documentaire