Het laatste formule 1 nieuws

MotoGP tijdschema: Hoe laat begint de Grand Prix van Portugal?

MotoGP tijdschema: Hoe laat begint de Grand Prix van Portugal?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nog voor de start van het raceweekend kwam het belangrijkste nieuwsfeit van deze maand naar buiten: zesvoudig wereldkampioen Marc Marquez keert tijdens de Grand Prix van Portugal terug in de MotoGP . Na ruim acht maanden afwezigheid stapt de Spanjaard dit weekend weer op zijn Honda RC213V. De bovenarm die Marquez in Jerez brak bij een zware crash, is inmiddels voldoende hersteld om weer in actie te kunnen komen, zo hebben de artsen bevestigd. Het is afwachten hoe competitief Marquez vanaf het begin zal zijn, maar dat de beste coureur van het afgelopen decennium klaar is voor een comeback, is alvast goed nieuws.

Decor voor de terugkeer van Marquez vormt het Algarve International Circuit, beter bekend als Portimao. Het is tevens het enige circuit waar Marquez als Grand Prix-coureur nog nooit gewonnen heeft, simpelweg omdat hij niet aanwezig was bij de enige MotoGP-race die tot nu toe op deze baan verreden is. De overwinning was vorig jaar voor een ontketende Miguel Oliveira , die met zijn Tech 3 KTM domineerde op zijn thuiscircuit. Kan de Portugees, nu in de kleuren van het KTM-fabrieksteam, dat huzarenstukje dit weekend herhalen? Het is een belangrijke vraag na twee tegenvallende openingswedstrijden van Oliveira in Qatar. De KTM RC16 was in de openingswedstrijden van het seizoen niet heel sterk.

Pramac-coureur Johann Zarco begint als klassementsleider aan de Grand Prix van Portugal. Hoe laat begint de MotoGP Grand Prix van Portugal?

Op het circuit van Portimao vindt dit weekend de Grand Prix van Portugal plaats. Het is voor de tweede keer dat het circuit gastheer is van een MotoGP -race. De Portugese GP zou aanvankelijk niet op de kalender staan, maar door het uitvallen van de Argentijnse en Amerikaanse GP’s heeft Dorna besloten om nog een keer een beroep te doen op Portimao. En zo begint het Europese seizoen niet in Jerez, maar twee weken eerder dan gepland in de Algarve.

Het tijdverschil met Portugal bedraagt een uur, bovendien komt de MotoGP niet als laatste klasse aan bod. De eerste training voor de Portugese GP begint vrijdagochtend om 10.55 uur Nederlandse tijd, dat is 9.55 uur lokale tijd. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina MotoGP tijdschema: Hoe laat begint de Grand Prix van Portugal?