Het laatste formule 1 nieuws

MotoGP tijdschema: Hoe laat begint de Grand Prix van Spanje?

MotoGP tijdschema: Hoe laat begint de Grand Prix van Spanje?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor de vierde ronde van het wereldkampioenschap trekt de MotoGP naar Spanje, het land waarin het seizoen vorig jaar begon. Met de terugkeer van Marc Marquez wordt het een zeer interessant weekend op het Algarve International Circuit. Bekijk hier het tijdschema van het weekend.

De Grand Prix van Spanje was vorig jaar een prooi voor Fabio Quartararo, die destijds nog in dienst van satellietteam Petronas SRT reed. Met twee achtereenvolgende overwinningen begon de Fransman in een atypisch jaar als de grote favoriet, maar die stijgende lijn kon hij niet voortzetten. Dit seizoen heeft Quartararo zichzelf opnieuw uitgevonden. Bij het Yamaha-fabrieksteam begon hij met een redelijke wedstrijd in Qatar, maar de twee races daarna was hij behoorlijk dominant. Quartararo schreef zowel de GP van Doha als de GP van Portugal op zijn naam en gaat na drie races aan de leiding in het wereldkampioenschap. Quartararo noemde de omloop in Jerez zijn favoriete circuit en hoopt dat hij dit weekend voor drie op een rij kan gaan.

Het is een flinke tijd geleden dat een coureur drie races op rij won. Quartararo doorbrak met zijn zege in Portugal de reeks van veertien achtereenvolgende races waarin geen enkele rijder twee races op rij kon winnen. De laatste keer dat iemand drie of meer races op rij wist te winnen was Marc Marquez in 2019. Hij won toen vijf races achter elkaar. Voor Marquez is de Spaanse GP de terugkeer naar de plek des onheils. Een jaar geleden crashte Marquez tijdens de GP van Spanje waarna hij negen maanden langs de lijn stond. Zelf heeft de zesvoudig MotoGP-kampioen gezegd dat hij rustig aan zijn vorm en ritme moet werken om weer volledig fit te worden. Om dat te bereiken is het trainingsprogramma flink afgeschaald. In feite rijdt Marquez buiten de MotoGP-weekends om helemaal niet op motoren.

Het wordt zeer interessant om te zien hoe Marquez dit weekend omgaat met de omstandigheden in Jerez. Hoe laat begint de MotoGP Grand Prix van Spanje?

De MotoGP houdt na de terugkeer in Europa weer vast aan het vertrouwde tijdschema. Hoewel het raceweekend weer samenvalt met de Formule 1 , […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina MotoGP tijdschema: Hoe laat begint de Grand Prix van Spanje?