Het laatste formule 1 nieuws

MotoGP vanaf 2022 in Nederland te zien bij Ziggo Sport?

MotoGP vanaf 2022 in Nederland te zien bij Ziggo Sport?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Motul TT Assen 2019 | foto© TT Circuit Assen De afgelopen zeven jaar is de MotoGP in Nederland en Vlaanderen via de TV te volgen bij Eurosport. Als het aan Ziggo Sport ligt komt daar na dit seizoen verandering in, Ziggo Sport aast na het verliezen van de F1 uitzendrechten voor de komende seizoenen namelijk op de uitzendrechten van het MotoGP wereldkampioenschap.

Ziggo Sport wil de uitzendrechten van de MotoGP voor Nederland verkrijgen, om zo het verlies van de uitzendrechten van de Formule 1 op te vangen. Dit was afgelopen zaterdag te lezen in het AD . In een uitgebreid interview laat Ziggo Sport zenderdirecteur Will Moerer namelijk het volgende optekenen. Will Moerer: “We kijken ook serieus naar de MotoGP, waarvan de uitzendrechten na dit seizoen vrijkomen.” Ziggo zal echter niet de enige TV-zender zijn die aast op de MotoGP uitzendrechten. Ook Eurosport is hoogstwaarschijnlijk in de markt om hun na dit seizoen aflopende contract met Dorna Sports te verlengen. Richt Ziggo Sport zich tot op heden met name op de autosport (Formule E, IndyCar, Nascar, W series, Supercars en DTM) bij Eurosport daarentegen zijn op dit moment niet alleen de trainingen, kwalificaties en races van het MotoGP wereldkampioenschap te zien, de zender heeft namelijk ook de uitzendrechten van o.a. het WorldSBK, FIM EWC en de MXGP in haar pakket. Kortom, er zal Eurosport veel aangelegen zijn om de MotoGP aan boord te houden.

Of het bij deze twee gegadigden zal blijven is echter nog maar de grote vraag, het zou ook zo maar eens kunnen zijn dat de nieuwe koper van de Nederlandse Formule 1-rechten, de Nordic Entertainment Group, op nog meer sporten aast om zo hun voor de Nederlandse markt nieuwe zenderpakket uit te breiden.

Daarnaast is DAZN, een baanbrekende live en on-demand sportstreamingdienst, al een aantal jaren in Nederland gevestigd. In Spanje is men al in het bezit van de MotoGP uitzendrechten en het zou zo maar eens kunnen dat men dit succes ook in Nederland uit wil rollen. DAZN is echter niet rechtstreeks via de TV te volgen, om de uitzendingen te kunnen bekijken dien je de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina MotoGP vanaf 2022 in Nederland te zien bij Ziggo Sport?