Het laatste formule 1 nieuws

Motorische ontwikkeling bevriezen? "Red Bull belangrijk voor F1"

Motorische ontwikkeling bevriezen? “Red Bull belangrijk voor F1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

8:03 – Red Bull wil vanaf het Formule 1-seizoen 2022 het Honda-project zelf voortzetten en de motoren van Japanse makelij in eigen beheer nemen. Helmut Marko formuleerde echter één duidelijke voorwaarde voor dat plan: de motorische doorontwikkeling moet vanaf 2022 volledig worden bevroren. Maar is dat wel bespreekbaar voor rivaliserende F1-teams? Motorsport.com maakt een rondje langs de velden.

Na het aangekondigde vertrek van Honda en de duidelijke ‘nee’ van Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft Red Bull formeel nog altijd vier opties over: de Honda-motoren in eigen beheer nemen, met Ferrari in zee gaan, opnieuw aankloppen bij Renault of zelfs stoppen met de Formule 1. Marko heeft inmiddels aangegeven dat eerstgenoemde optie de voorkeur geniet, maar ook dat zoiets niet zonder slag of stoot kan gaan.

‘Belangrijk om Red Bull binnenboord te houden’
Red Bull heeft namelijk geen middelen dan wel de benodigde knowhow om de doorontwikkeling zelf vorm te geven. Geen wonder dus dat de energiedrankengigant de motorische ontwikkeling vanaf 2022 volledig aan banden wil leggen. Maar om dat te kunnen doen, moeten de FIA en een meerderheid van de rivaliserende teams wel eerst akkoord gaan met het plan. Maar hoe zit het met het draagvlak in de paddock en de wil om beide Red Bull-teams tegemoet te komen?

“We willen vooral graag dat beide Red Bull-teams actief blijven in de Formule 1, het gaat om twee mooie teams”, reageert Zak Brown namens McLaren op de vraag van Motorsport.com Nederlands . “Ik ben het eens met Zak. De Red Bull-teams vormen een belangrijk onderdeel van de huidige Formule 1”, zo vult Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer aan. “Dat geldt voor zowel Red Bull Racing als ook voor AlphaTauri, beide moeten zeker in de Formule 1 actief blijven.”

Hoort een motorische strijd bij de Formule 1?
Maar of dat ook gepaard moet gaan met het door Red Bull gewenste verbod op de motorische doorontwikkeling, is voor sommige betrokkenen een heel ander verhaal. “Ik denk dat we een sport moeten hebben waarin de strijd voor een deel op motorisch vlak plaatsvindt, voor een deel met het chassis, een beetje met de afstelling en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Motorische ontwikkeling bevriezen? “Red Bull belangrijk voor F1”