Het laatste formule 1 nieuws

Motorklanten Ferrari op hun hoede voor politiek spel Red Bull

Motorklanten Ferrari op hun hoede voor politiek spel Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull wil graag dat de ontwikkeling der huidige Formule 1-motoren een halt wordt toegeroepen vanaf 2022. Op die manier kan het team van Max Verstappen en Alexander Albon na volgend seizoen doorgaan met overgekochte Honda-motoren, die het in dat geval zelf kan onderhouden.

Ferrari , dat momenteel met afstand de minste motor heeft van het Formule 1-veld, zou wel eens de dupe kunnen zijn van zo’n beslissing. De klantenteams van de Italianen, Haas en Alfa Romeo, houden de situatie nauwlettend in de gaten, omdat ze weten dat het idee van Red Bull potentieel grote nadelen kan opleveren.

De twee Ferrari-klantenteams zijn momenteel al veroordeeld tot de strijd om de laatste broodkruimels achteraan de grid, maar daar moet in 2022 verandering in komen. Een bevriezing van de motorontwikkeling kan logischerwijs roet in het eten gooien van Alfa Romeo en Haas, dus ze blijven op hun hoede.

Gevraagd naar zijn mening is Haas-baas Guenther Steiner tegenover RacingNews365 duidelijk. De bevriezing kan alleen doorgaan als de motoren allemaal zo goed als gelijk zijn. “Als ze het plan doorvoeren op het moment dat alle motoren vergelijkbaar met elkaar zijn, dan kan ik daar mee leven. Maar het is niet mijn beslissing, ik heb om eerlijk te zijn niets in te brengen.”

Volgens de Italiaan moet er wel goed worden gekeken naar de huidige technologie en of het de investering nog waard is om de huidige motoren te blijven ontwikkelen. “Het is aan de motorleveranciers om te zeggen dat ze de motor nu al vijf, zes jaar doorontwikkeld hebben. Hoeveel geld moeten ze er nog tegenaan gooien om minimale vooruitgang te boeken? Is dat het waard, of moeten we ons op de langere termijn gaan richten”, zo vraagt Steiner zich hardop af. “Ik sta overal voor open.”

Zijn concullega-teambaas Frederic Vasseur houdt Red Bull scherp in de gaten, want volgens hem kan er achter de schermen wel eens een politiek spel worden gespeeld. “We verwachten in de toekomst een goedkopere motor, maar we moeten oppassen met dit soort ideeën. Die komen namelijk altijd van een partij die daar zelf baat bij heeft. Toen we de vorige winter […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Motorklanten Ferrari op hun hoede voor politiek spel Red Bull