Het laatste formule 1 nieuws

Motorproblemen voor Mercedes in aanloop naar start Formule 1-seizoen

Motorproblemen voor Mercedes in aanloop naar start Formule 1-seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het kampioensteam Mercedes trekt op 2 maart het laken van de nieuwe bolide, de W12. Niemand twijfelt er aan dat Mercedes opnieuw zal strijden om Grand Prix-overwinningen en uiteindelijk de wereldtitel, maar de winterperiode verloopt voor Mercedes niet vlekkeloos. Dat geeft het team vooruitblikkend op de start van het nieuwe Formule 1-seizoen zelf te kennen.

“Of we er klaar voor zijn? We hebben op dit moment genoeg motoren in opbouw om klaar te maken voor het nieuwe seizoen. We hebben er zelfs al een paar volledig in elkaar zitten, die we nu al laten draaien op de testbanken om de duurzaamheid ervan te controleren”, aldus Hywel Thomas, Managing Director van het motorprogramma van Mercedes.

Mercedes levert niet enkel motoren aan het fabrieksteam en dus aan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas , maar ook aan een flinke groep van klantenteams, te weten Aston Martin, Williams en sinds dit seizoen ook McLaren: “Die teams hebben hun motoren al ontvangen en liggen al onder de motorkap voor een eerste fire-up of worden nog gemonteerd.”

“We hebben echter ook de nodige problemen met de motoren”, vervolgt Thomas. “We weten dat we die issues hebben, maar we hebben enkele plannen klaar om al die problemen te verhelpen. Ik ben er zeker van dat we volledig klaar zullen zijn voor de eerste race van het jaar.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Motorproblemen voor Mercedes in aanloop naar start Formule 1-seizoen