Het laatste formule 1 nieuws

MSC terugbrengen in F1 is 'emotioneel' voor Schumi junior: "Het heeft iets positiefs"

MSC terugbrengen in F1 is ‘emotioneel’ voor Schumi junior: “Het heeft iets positiefs”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MANAMA – Mick Schumacher zegt dat het hem emotioneel maakt dat hij zijn vaders nalatenschap in de Formule 1 kan voortzetten door de afkorting ‘MSC’ terug in de sport te brengen. Met Haas begint Mick dit seizoen aan zijn eerste jaar op de Formule 1-grid, na zijn titelsucces in de Formule 2 in 2020. Niemand hoeft te worden herinnerd aan het succes van zijn vader Michael Schumacher in de F1 , die zeven coureurskampioenschappen op zijn naam heeft staan en 91 grand prix-overwinningen. “Ik wilde die MSC”, zei Schumacher, na een 88 ronden tellende testsessie op zaterdagmiddag. Ik heb er een emotionele band mee en ik denk dat het voor iedereen leuk is om naar de tijdwaarnemingsschermen te kijken en MSC terug te zien op het scherm. Het heeft iets positiefs.”

Met zijn 21 jaar is Schumacher één van de jongsten op de grid en met Haas dat opnieuw onderaan het klassement zal meedraaien, zal 2021 een leermoment voor hem zijn. Eén ding waar hij van profiteert is de hulp van Sebastian Vettel, die een sterke band met Michael had. “Het is geweldig om Vettel in de buurt te hebben”, zei Mick tegen Sky Italy. “Hij is viervoudig wereldkampioen, hij is nummer één geweest en hij weet zeker wat er nodig is om te winnen in de Formule 1, dus voor mij is het geweldig om met hem te kunnen praten. Het beste advies dat hij me gaf is om te genieten van wat ik doe. En dat is wat ik ook graag zou willen doen, kunnen genieten terwijl ik werk.”

Dag twee van de test in Bahrein verliep voor Schumacher een stuk beter dan vrijdag, toen de Duitser slechts 15 ronden kon rijden vanwege een hydraulisch probleem.

Zijn laatste training in de VF-21 voor de Grand Prix van Bahrein aan het eind van de maand is in de ochtendsessie van zondag. Hij staat te popelen weer de baan op te gaan. “Ik moet zeggen dat het nog beter voelt om in deze auto te rijden dan ik had verwacht. Het is iets dat me niet snel zal vervelen.”

“Ik kijk er gewoon […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina MSC terugbrengen in F1 is ‘emotioneel’ voor Schumi junior: “Het heeft iets positiefs”