Het laatste formule 1 nieuws

Mugello wil terug op Formule 1-kalender: "We zijn er klaar voor"

Mugello wil terug op Formule 1-kalender: “We zijn er klaar voor”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vorig jaar was het circuit van Mugello één van de Europese circuits waar de Formule 1 naar kon uitwijken. In een kort seizoen werden ondanks de coronacrisis toch nog 17 races verreden. De race in Mugello in 2020 werd een spectaculaire race , al zal Max Verstappen daar na zijn vroege crash niet graag op terugkijken. Federico Ignesti, burgemeester van de gemeente Scarperia en San Piero, ziet de Formule 1 graag terugkeren. “We zijn er zeker klaar voor. Als Liberty Media naar ons circuit wil komen, zeggen we daar geen nee tegen. We moeten afwachten hoe het seizoen zich zal ontwikkelen”, aldus Ignesti in de Corriere dello Sport.

“Kampioenen op de motor als Marc Marquez en Valentino Rossi en veel andere coureurs zijn vol lof over ons circuit”, zo weet Ignesti. “De MotoGP komt hier al sinds 1991 en werd vorig jaar onderbroken door de pandemie. Dit weekend waren er strenge richtlijnen en konden er geen honderdduizenden fans op de tribunes plaatsnemen. Het waren er slechts een paar honderd.”

Eerder dit jaar deed de F1 al het circuit van Imola aan en later staat de Italiaanse Grand Prix in Monza op het programma. Het moet raar lopen wil Mugello in beeld komen, maar het is natuurlijk niet uitgesloten. Dit weekend werd de Moto3-race op het Italiaanse circuit opgeschrikt door een dodelijk ongeluk van de 19-jarige Zwitser Jason Dupasquier.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mugello wil terug op Formule 1-kalender: “We zijn er klaar voor”