Het laatste formule 1 nieuws

Na 36 jaar weer Grand Prix, vandaag 70.000 toeschouwers in Zandvoort

Na 36 jaar weer Grand Prix, vandaag 70.000 toeschouwers in Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gisteren was Zandvoortdag en mochten inwoners van de badplaats een kijkje nemen op het circuit. Vanwege de coronabeperkingen zijn dat er 30.000 minder dan aan wie kaarten waren verkocht. De eerste training begint om 11.30 uur. Twee kombochten

Max Verstappen en de 19 andere Formule 1-coureurs zullen de training vooral gebruiken om het circuit in de duinen te leren kennen. Er is 36 jaar geleden voor het laatst geracet in de hoogste autosportklasse in Zandvoort.

De baan is vernieuwd met onder meer twee kombochten: de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendijkbocht hebben een hellingsgraad van 18 en 19 procent.

Wandelend over circuit

Alle coureurs, onder wie Verstappen, regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en oud-wereldkampioenen Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Kimi Räikkönen, waren donderdag al aanwezig op het circuit.

De meesten verkenden eerst wandelend het 4,2 kilometer lange circuit en spraken daarna met de ruim aanwezige media.

Een Grand Prix kan gewonnen of verloren worden in de zogenoemde pits. Een fout bij een pitstop kan catastrofaal zijn. We leggen het je hier uit:

De pitstop. Het is een van de belangrijkste onderdelen van het racen. Hij moet snel zijn, maar ook op precies het goede moment. Openbaar vervoer

Het grootste deel van de 70.000 bezoekers komt vandaag met het openbaar vervoer Zandvoort binnen, want voor auto’s is de kustplaats zo goed als afgesloten. Naar verwachting komt 40 procent met de fiets. Bekijk ook: Deze 5 Formule 1-technieken zitten in jouw auto Je kunt in jouw auto waarschijnlijk geen 300 kilometer per uur en je voelt je misschien geen Max Verstappen. Maar zelfs in een normale personenauto stikt het van de technologie die we te danken hebben aan de Formule 1 en andere autosporten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Na 36 jaar weer Grand Prix, vandaag 70.000 toeschouwers in Zandvoort