Het laatste formule 1 nieuws

Na elke race oogt Max Verstappen meer als de aanstaande wereldkampioen

Na elke race oogt Max Verstappen meer als de aanstaande wereldkampioen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen startte scherp in Oostenrijk en liet met venijnige stuurbewegingen zien dat niemand anders dan hij de baas is op het asfalt. De wereldtitel lonkt. Duizenden Nederlanders waren afgereisd naar Oostenrijk en zagen Max Verstappen met overmacht winnen. De oranje rook steeg voor de start al op van de tribunes op de Red Bull Ring. Alsof Max Verstappen van de duizenden Nederlanders die voor hem waren afgereisd naar Oostenrijk niet eens meer aan de race hoefde te beginnen. Hij zou toch wel winnen. Al anderhalve maand geleden is Verstappen ongenaakbaar in de Formule 1. Zondag won hij zijn derde race op rij. Met een overmacht die doet vermoeden dat de wereldtitel een kwestie van tijd is.

Dankzij drie overwinningen in krap veertien dagen kan Verstappen op papier zelfs een race uitvallen en de WK-leiding behouden. Rivaal Hamilton finishte zondag als vierde, waardoor het verschil tussen de twee opliep tot 32 WK-punten.

In Oostenrijk reed de 23-jarige coureur zondagmiddag nagenoeg een kopie van zijn foutloze wedstrijd op dezelfde baan een week eerder. Hij startte scherp en liet direct met een aantal venijnige stuurbewegingen aan iedereen achter hem zien dat niemand anders dan hij de baas was op het Oostenrijkse asfalt. Vervolgens reed hij tientallen seconden weg van de rest. In de slotfase kon hij uit luxe een extra pitstop maken.

Enige verschil met de vorige race was de overvloed aan oranje langs de baan. De Grote Prijs van Oostenrijk was de eerste F1-wedstrijd in de coronapandemie met volle tribunes, mogelijk gemaakt door de versoepelingen die Oostenrijk recent doorvoerde. Het leidde tot een invasie van Verstappen-fans op de Red Bull Ring. Snelste raceronde

Zij zagen Verstappen voor het eerst in zijn loopbaan een zogenoemde grand slam scoren. Oftewel een race winnen door vanaf de eerste plek te starten, elke ronde te leiden en ook nog eens de snelste raceronde neer te zetten. Vorige week won hij voor het eerst twee races op rij.

Het zijn mijlpalen die passen bij een coureur die op weg is naar zijn eerste wereldtitel. ‘Tsja. Zolang we maar winnen. Dat vind ik het belangrijkste’, zei Verstappen voor de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Na elke race oogt Max Verstappen meer als de aanstaande wereldkampioen