Het laatste formule 1 nieuws

Na felle kritiek toch geen strenge kledingvoorschriften tijdens GP van Saudi-Arabië

Na felle kritiek toch geen strenge kledingvoorschriften tijdens GP van Saudi-Arabië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Twitter – Marca Na de commotie die is ontstaan naar aanleiding van berichtgeving over zeer strenge kledingregels tijdens de GP van Saudi-Arabië zou nu toch beslist zijn dat de strenge regels niet gelden voor de Formule 1.

Er was al een hevige kritiek toen de Formule 1 aankondigde dat het in Saudi-Arabië een F1-race ging organiseren, vooral omwille van de situatie op het vlak van mensenrechten in het land. De kritiek op Saudi-Arabië nam de voorbije weken zelfs nog toe toen er berichten opdoken dat er zeer strenge kledingvoorschriften zouden gelden, niet alleen voor de fans maar ook voor het personeel van de F1 en de teams.

De kledingvoorschriften hielden eenvoudigweg in dat bijna alles van het lichaam bedekt moest worden, zowel bij mannen als vrouwen. Geen bikini’s, topjes, t-shirts, shorts of rokjes bijvoorbeeld. Ook voor de pitcrew beloofde dat een serieuze uitdaging te worden en dat vooral omwille van de zeer warme temperaturen.

Volgens het Italiaanse Gazetta dello Sport zou de organisatie nu echter laten weten hebben dat de strenge kledingvoorschriften niet voor de fans en Formule 1 zullen gelden. Wel zal de lokale bevolking zich nog steeds aan de desbetreffende lokale klederdracht moeten houden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Na felle kritiek toch geen strenge kledingvoorschriften tijdens GP van Saudi-Arabië

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil