Het laatste formule 1 nieuws

Na Spaanse GP weten we wie het snelste is: "De baan kent bijna geen geheimen"

Na Spaanse GP weten we wie het snelste is: “De baan kent bijna geen geheimen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Giedo van der Garde denkt dat Red Bull Racing de overhand zal hebben in Spanje. Volgens de voormalig Formule 1 -coureur gaat Red Bull profiteren van het warme weer en de hoeveelheid grip op Circuit de Catalunya .

Wel geeft van der Garde toe dat Red Bull niet het hele seizoen beter zal zijn. “Bij de laatste race had Mercedes de betere auto en in de Grands Prix daarvoor had Red Bull de overhand” , zegt hij in een interview met Nu.nl . Volgens de Nederlandse analist was Mercedes snel in Portimao omdat het koud was en er maar weinig grip was op het asfalt. Catalunya is voor ieder zeer bekend terrein

Het circuit in de buurt van Barcelona gaat een belangrijke graadmeter zijn voor de rest van het seizoen. “De teams kennen het circuit heel goed. Dit seizoen is er weliswaar niet getest, maar in de afgelopen jaren gebeurde dat wel” , zegt van der Garde.

Omdat er zoveel getest wordt kennen de teams en coureurs elke centimeter van het circuit. “De baan kent bijna geen geheimen. Daardoor zullen we dit weekend al een heel goed beeld kunnen krijgen van wie er nu precies de snelste auto heeft.” Van de Garde denkt dat de strijd om de winst in Spanje weer tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zal gaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Na Spaanse GP weten we wie het snelste is: “De baan kent bijna geen geheimen”