Het laatste formule 1 nieuws

Naamswijziging Mercedes Formule 1-team aanstaande?

Naamswijziging Mercedes Formule 1-team aanstaande?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens een teambijeenkomst op dinsdag heeft men aangegeven de sport trouw te willen blijven, als zitten er wel een paar veranderingen aan te komen, zo schrijft het Duitse Auto, Motor und Sport .

Zo zal het Formule 1-team nauwer gaan samenwerken met Mercedes ‘ high performance-tak, AMG. Dat moet AMG als merk meer aanzien geven op het sportieve vlak. Die zet maakt tevens dat Mercedes zich als merknaam meer kan focussen op duurzaamheid. Volgens de publicatie zullen de de AMG-logo’s volgend jaar een stuk prominenter zichtbaar zijn op de bolides van Lewis Hamilton – als hij daadwerkelijk blijft – en Valtteri Bottas .

AMG maakt op dit moment al deel uit van de officiële teamnaam ‘Mercedes-AMG Petronas Formula One Team’. Mogelijk wordt de naam AMG naar voren gehaald en valt Mercedes zelfs in zijn geheel weg.

Mocht het Formule 1-team daadwerkelijk voor een groot deel worden ondergebracht bij AMG en het team die nieuwe naam aannemen, dan volgt het het voorbeeld van Renault. Enkele weken geleden kondigde dat team volgend jaar verder te gaan als het Alpine F1 Team. Alpine het is het high performance-programma van Renault.

Alles over het vertrek van Honda, de gevolgen voor Verstappen en zijn kansen op de wereldtitel in 2021 beluister je hieronder in de speciale RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Naamswijziging Mercedes Formule 1-team aanstaande?