Het laatste formule 1 nieuws

''Naar mijn idee heeft dit vermoord waar de Formule 1 om draait''

”Naar mijn idee heeft dit vermoord waar de Formule 1 om draait”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas had in 2020 geen makkelijk jaar. Nadat het in 2019 al steeds terugviel gedurende een race, kwam de wagen van de Amerikaanse renstal in 2020 ook in de kwalificatie niet vooruit. Gene Haas wijst echter Mercedes aan als een groot probleem.

Waar het debuut in de Formule 1 van Haas nog zo mooi was, is de glans er de afgelopen jaren wel een beetje vanaf gegaan. De Amerikaanse renstal zakt verder weg in het klassement, en waar 2019 nog positieve punten uit de kwalificatie konden worden gehaald, zakte Haas door toedoen van de teruggeschroefde Ferrari -motor in de kwalificatie ook verder weg. Probleem door Mercedes

‘’We hebben geen controle over de onderdelen die we krijgen van Ferrari. We hebben het vertrouwen dat Ferrari dit probleem kan oplossen, en dat probleem heeft niet alleen Ferrari. Iedereen heeft een achterstand op de Mercedes-motor. Zij hebben een extreem sterke motor gebouwd waar andere teams niet bij in de buurt komen’’, zegt Gene Haas tegenover Racer .

De teameigenaar snapt niet dat de Formule 1 aan deze situatie vasthoudt. ‘’Naar mijn idee heeft dit vermoord waar de Formule 1 om draait. Meer vermogen naar Mercedes om de hele sport te domineren, maar wie wil er racen als je toch al weet wie elke race gaat winnen? Dat wordt gewoon saai’’, besluit de Amerikaan duidelijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ”Naar mijn idee heeft dit vermoord waar de Formule 1 om draait”