Het laatste formule 1 nieuws

Naomi Osaka wint Laureus Award en maakt indruk met gedurfd ‘zegebeeld’

Naomi Osaka wint Laureus Award en maakt indruk met gedurfd ‘zegebeeld’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© EPA-EFE De Spaanse tennisser Rafael Nadal en zijn Japanse collega Naomi Osaka hebben donderdag virtueel de Laureus Awards ontvangen. Osaka liet zich met haar trofee fotograferen zoals we haar nog niet kenden.

De 34-jarige Nadal, vorig jaar een dertiende keer winnaar van Roland-Garros, krijgt de “Oscar van de Sport”, een tweede keer, na 2011. Vorig jaar werd de prijs gedeeld door Formule 1-piloot Lewis Hamilton en voetballer Lionel Messi. Rafaël Nadal hield het bij een klassieke pose. — © EPA-EFE De 23-jarige Osaka, die in september een tweede keer het US Open en in februari een tweede keer het Australian Open op haar palmares bracht, was ook vorig jaar genomineerd, maar moest de prijs toen aan de Amerikaanse turnster Simone Biles laten. Bij de vrouwen staat er ook een Belgische op de erelijst. Justine Henin kreeg de erkenning in 2008.

Nadal kreeg de voorkeur op de Amerikaanse basketballer LeBron James, de Poolse voetballer Robert Lewandowski, de Britse Formule 1-piloot Lewis Hamilton, de Oegandese atleet Joshua Cheptegei en de Zweedse polsstokpringer Armand Duplantis. Bij de vrouwen had Osaka de concurrentie van de Nederlandse wielrenster Anna van der Breggen, de Italiaanse skiester Federica Brignone, de Keniaanse marathonloopster Brigid Kosgei, de Franse voetbalster Wendie Renard en de Amerikaanse basketspeelster Breanna Stewart.

“Deze geweldige trofee betekent heel veel voor mij”, reageerde Nadal. “Roland-Garros een dertiende keer winnen en zo de twintig Grand Slams van mijn vriend en rivaal Roger Federer evenaren was een hoogtepunt in mijn carrière. Maar voor deze trofee was de concurrentie niet min. Ik wil ook hen feliciteren. Ze hadden de trofee net zo goed verdiend.”

“Voor de toekomst hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en beïnvloeden. Als je een platform hebt, is het erg belangrijk dat je het gebruikt”, vertelde Osaka, ook bekend voor haar inzet en steun voor de Black Lives Matter beweging, net als Lewis Hamilton, die daarvoor een “Athlete Advocate of the Year award” kreeg.

De Duitse Champions League-winnaar Bayern München is het Team van het Jaar. Liverpool, het Argentijnse nationale rugbyteam, American football-team Kansas City Chiefs, basketploeg Los Angeles Lakers en F1-renstal Mercedes waren de andere genomineerden. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Naomi Osaka wint Laureus Award en maakt indruk met gedurfd ‘zegebeeld’