Het laatste formule 1 nieuws

Nederlander wereldkampioen in Formule 1-game

Nederlander wereldkampioen in Formule 1-game

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Opmeer is als professionele gamer in dienst bij Alfa Romeo Racing, het team van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi.

De F1 Esports Series is een professionele racecompetitie die is opgezet door de Formule 1 zelf. Met de virtuele races wil de Formule 1 jongeren interesseren voor de sport. Alle tien F1-teams hebben twee gamecoureurs in dienst, die in de game F1 2020 racen. Het seizoen bestaat uit twaalf virtuele races op circuits uit het echte seizoen van de Formule 1. Bovenaan sinds de eerste race

De 20-jarige Opmeer staat al vanaf de openingsrace in Bahrein bovenaan. In de eerste zes races van het seizoen eindigde hij op het podium, waaronder drie zeges. Op het verbouwde circuit van Zandvoort eindigde de Nederlander als tweede, achter zijn titelconcurrent Frederik Rasmussen uit Denemarken.

Op donderdag was de laatste race van het seizoen , in Brazilië. Daarin eindigde Opmeer als zevende, voldoende voor de wereldtitel.

“Na mijn zege gisteren zat de titel eraan te komen. Maar je weet het nooit”, zei Opmeer na afloop. “Ik voelde wel veel druk voor de laatste race, maar ik kon voorzichtig aan doen.”

Lees ook: Getest: F1 2020 met het nieuwe gamestuur van Logitech

Karts

Opmeer heeft ook in het echt geracet. Hij kwam in de karts uit tegen een jonge Lando Norris, deed mee aan de Formule 4 en maakte deel uit van het opleidingsprogramma van het Formule 1-team van Renault. Vorig jaar stapte hij over naar virtueel racen.

Aan de F1 Esports Series deden dit seizoen ook de Nederlanders Bono Huis (Mercedes), Casper Jansen (Renault) en Floris Wijers (Haas) mee. Kijk ook: Mario Kart Live Home Circuit

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlander wereldkampioen in Formule 1-game