Het laatste formule 1 nieuws

Nederlands NASCAR-team hoopt te kwalificeren voor Daytona 500

Nederlands NASCAR-team hoopt te kwalificeren voor Daytona 500

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De NASCAR Cup Series heeft in 2022 een Nederlands tintje. Vanaf dit jaar zal het Nederlandse Team Hezeberg namelijk proberen om zich voor een aantal races te kwalificeren, waaronder de fameuze Daytona 500.

De NASCAR Cup Series beginnen net zoals de Formule 1 met gloednieuwe auto’s in 2022. Afgelopen week heeft de Cup Series een test afgelegd met de nieuwe ‘Next Gen’ auto’s. Tijdens die test was ook Team Hezeberg aanwezig met de nieuwe Ford Mustang. Bekend gezicht in de auto

Overigens is de coureur die voor Team Hezeberg zal rijden ook geen onbekende. Het is namelijk de Formule 1-wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve. De 50-jarige Canadees heeft al ervaring met de NASCAR Cup Series en reed enkele races tussen 2007 en 2013. De afgelopen drie jaar was hij vooral te vinden in het Europese NASCAR-kampioenschap, waarin hij de laatste twee races van 2021 wist te winnen.

Villeneuve hoopt op 20 februari aan de start te verschijnen van de Daytona 500 met Team Hezemans. Verder is er nog weinig bekend over eventuele andere races voor Villeneuve samen met Team Hezemans. Wel lijkt Nederlander Loris Hezemans, tweevoudig NASCAR Euro Series-kampioen, enkele road courses te gaan rijden. Hij heeft nog geen toestemming om op de ovals te racen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlands NASCAR-team hoopt te kwalificeren voor Daytona 500

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil