Het laatste formule 1 nieuws

Nederlands toptalent maakt mooie promotie naar voorprogramma Formule 1

Nederlands toptalent maakt mooie promotie naar voorprogramma Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In twee jaar van een regionaal Formule 4-kampioenschap naar de officiële Formule 3 van de FIA; Tijmen van der Helm schiet pijlsnel door de juniorklassen heen. Het talent verbindt zich nu voor een jaar aan het Nederlandse MP Motorsport en is nu nog maar een niveau verwijderd van de Formule 2, het voorportaal van de Formule 1 .

Van der Helm, 17 jaar oud, is verguld met zijn overstap en legt aan RacingNews365 uit hoe het zo is gekomen. “Ik zat eigenlijk al langer bij MP, want het team heeft een band met FA Racing, waar ik vorig seizoen reed.” Nu Richard Verschoor en Bent Viscaal zijn vertrokken, is hij de enige Nederlander bij het team uit Westmaas. “Ik ben zelfs de enige Nederlander in de Formule 3.”

Van der Helm denkt goede progressie bij het team te kunnen maken. “Ik wil nog even de officiële tests afwachten, maar als ik in de middenmoot begin ga ik er wel voor om gedurende het seizoen naar voren te rijden.”

De eerste officiële test van het Formule 3-seizoen is overigens uitgesteld. De test zou 25 en 26 februari plaatsvinden in Jerez, maar reisrestricties voor Britten gooien roet in het eten. Er is nog geen nieuwe datum aangewezen.

Volgende week hebben we een uitgebreid interview met het talent.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlands toptalent maakt mooie promotie naar voorprogramma Formule 1