Het laatste formule 1 nieuws

Nederlandse broadcast-engineer leeft zijn droom in de Formule 1

Nederlandse broadcast-engineer leeft zijn droom in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste vraag aan Jeroen Klaver is of hij zijn droom leeft in de Formule 1 : “Ja, dat kun je wel stellen! De kans die ik heb gekregen om in de F1 te werken, is echt een once of a lifetime kans!”, begint Klaver met groot enthousiasme zijn verhaal te vertellen. “Vanaf 2015 ben ik al aan het werk in de Formule 1 en vanaf de GP in Monaco in 2018 ben ik vast betrokken bij het F1-project van ons bedrijf. Dat betekent dat ik vanaf Monaco 2018 geen Grand Prix meer heb gemist.”

Klaver bouwde gedurende zijn carrière een goedgevuld portfolio op en dat zorgde ervoor dat hij uiteindelijk aan de slag kon bij Broadcast Rental. “Ik was een van de eerste personen die zorgde voor een livestream en zodoende kreeg ik de kans om in de mediawereld aan de slag te gaan. Zo deed ik wat camerawerk voor verschillende nieuwsprogramma’s in binnen en buitenland. Van oorsprong ben ik een techneut, maar door de jaren heen heb ik ook veel ervaring opgedaan met camerawerk. Door die combinatie aan ervaringen kwam ik uiteindelijk bij Broadcast Rental terecht.”

“Doordat ik daarvoor bij RTL 7 ervaring op had gedaan bij bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans, kreeg ik de kans om in de F1 aan de slag te gaan. Dat was natuurlijk een fantastische kans, want ook vroeger keek ik al naar de Formule 1. Toen Jos Verstappen nog reed, heb ik echt geen race gemist. Daar stond ik ook vroeg in de ochtend voor op! Om dan uiteindelijk zelf de kans te krijgen om in de koningsklasse van de autosport te werken, is natuurlijk geweldig.”

Vanaf 2018 reist Klaver daardoor het F1-circus achterna, of beter gezegd, hij blijft het circus altijd voor: “Logischerwijs moeten we al voordat het Grand Prix-weekend begint aanwezig zijn op het circuit. Meestal reizen we daarom op dinsdag naar een locatie en gaan op woensdag direct aan de slag. Op die dag moeten we namelijk alles opbouwen. Dat betekent dat we veel bekabeling moeten leggen, antenne posities en commentaarcellen moeten opbouwen zodat enkele TV-ploegen zoals Ziggo hun […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlandse broadcast-engineer leeft zijn droom in de Formule 1