Het laatste formule 1 nieuws

Nederlandse Maya Weug droomt van Formule 1 met Ferrari

Nederlandse Maya Weug droomt van Formule 1 met Ferrari

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Maya Weug, dochter van een Nederlandse vader, een Belgische moeder en geboren en getogen in Spanje , is de nieuwste toevoeging aan de Ferrari Driver Academy. Weug en 69 andere talentvolle meisjes uit alle hoeken van de wereld werden vorig jaar uitgekozen om deel te nemen aan het ‘Girls on Track, Rising Stars’-programma van de FIA, in samenwerking met de Italiaanse renstal.

De beste twintig vrouwelijke coureurs in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar werden uitgenodigd voor een shoot-out, waarbij de beste twaalf uiteindelijk werden geselecteerd voor twee trainingskampen van de FIA. Daaruit rolden de vier beste jongedames, die vervolgens in een laatste, intensieve trainingsweek in Italië met Formule 4-materiaal mochten testen.

Begin januari vond die trainingsweek plaats en na een week beraad koos Ferrari uiteindelijk Weug uit als meest talentvolle coureur. Zij mag zichzelf in ieder geval in 2021 Formule 4-coureur noemen. In een exclusief gesprek met RacingNews365 blikt Maya terug op de spannende weken in Maranello, toen ze keihard streed om een plekje in de Ferrari-opleiding.

“Ik ben vijf dagen in Maranello geweest. We hebben bijvoorbeeld een media-training afgewerkt, een medisch en een mentaal assessment, maar ook zijn we twee dagen de baan op gegaan. We hebben dus heel veel gedaan, ook fysieke training, om zo steeds sneller te kunnen gaan op de baan en mezelf steeds te verbeteren.”

Als een doorgewinterde routinier stond de 16-jarige Weug ons te woord. Ook dat had ze geleerd tijdens die trainingen van Ferrari. Ze doorstond namelijk ook, klaarblijkelijk met verve, de media-training. “We hebben onszelf beter leren kennen en natuurlijk hebben we ook media-training gedaan om zo goed mogelijk voor de camera te staan. Het was een superweek!”, zo glundert ze.

Interview gaat verder onder de afbeelding . Na afloop van het trainingskamp zat Weug een week lang in spanning totdat zij en haar mede-kandidaten te horen kregen wie het felbegeerde plekje in de Ferrari-academie had veroverd. Toen haar naam werd genoemd viel haar mond letterlijk open van verbazing. Zij is de uitverkorene, zij is vanaf heden de eerste vrouwelijke coureur in de Ferrari-academie.

“Ik heb er geen woorden voor om te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlandse Maya Weug droomt van Formule 1 met Ferrari