Het laatste formule 1 nieuws

Nederlandse pers: ‘De Formule 1-fans verliezen in farce van een race’

Nederlandse pers: ‘De Formule 1-fans verliezen in farce van een race’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In Nederland zijn de Max Verstappen -fans natuurlijk blij met de zege van de Nederlander en het verkleinen van de achterstand in het wereldkampioenschap. Toch is er ook in Nederland een bittere nasmaak over de ‘farce’ in België waar de fans de echte verliezers waren.

In het AD wordt het circuit van Spa-Francorchamps vergeleken met een kronkelende rivier. De krant beaamt dat het te gevaarlijk was om te racen en zo kregen we de “kortste en tegelijkertijd langste Formule 1 -race ooit” , verwijzend naar het urenlange wachten op een beslissing van de wedstrijdleiding. Na drie ronden achter de safetycar wordt Max Verstappen uitgeroepen tot winnaar. “Het Wilhelmus klinkt, er wordt champagne gespoten en Max Verstappen kan zeggen dat hij zijn favoriete Grand Prix van België heeft gewonnen. Maar het geeft allemaal bar weinig voldoening.” Internationale pers: ‘Verstappen wint parodie van een race’ In De Telegraaf wordt gesproken over een bizarre middag. “Max Verstappen heeft een merkwaardige Grand Prix van België gewonnen.” Doordat de race slechts drie ronden duurde, kregen de coureurs slechts halve punten toegekend. “De ’overwinning’ leverde de Nederlander dus niet de gebruikelijke 25 punten, maar 12,5 punt op. Dit was voor Verstappen niet genoeg om de leiding in de WK-stand van Lewis Hamilton over te nemen. Dit zou nu volgende week in Zandvoort kunnen gebeuren.”

“Op een vreemdere manier dan zondag in Spa-Francorchamps zal Verstappen hoogstwaarschijnlijk nooit meer winnen” , concludeert De Volkskrant. Volgens de krant was de Formule 1 gebaat bij een uitslag. “Dat is essentieel in de deals met onder meer de rechtenhouders en de circuits die grof betalen voor een F1-race.” Hierdoor raakte de F1 “verstrikt in het eigen, vuistdikke regelboek en de uiteenlopende belangen binnen de sport” .

“Door de gestage regenval in de Ardennen was het niet verantwoord om voluit te rijden op het glooiende circuit. De raceleiding stelde de start met meer dan drie uur uit en durfde het toen aan om de coureurs op regenbanden een paar ronden te laten rijden” , meldt Het Parool. Door een paar rondes achter de safetycar te rijden kon er alsnog een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlandse pers: ‘De Formule 1-fans verliezen in farce van een race’