Het laatste formule 1 nieuws

Nederlandse vrouw maakt furore bij de FIA als Championship Manager

Nederlandse vrouw maakt furore bij de FIA als Championship Manager

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nog voordat het seizoen goed en wel begonnen is, heeft de in Zwitserland wonende Claire Dubbelman er al de nodige reiskilometers opzitten. Op het moment van spreken zat Dubbelman in Bahrein . Daar stond namelijk het eerste Grand Prix weekend in de Formule 1 & 2 op het programma. “De Covid19-omstandigheden maken het werk er natuurlijk niet eenvoudiger op, maar laat ik voorop stellen dat we heel blij zijn dat we überhaupt kunnen racen”, laat de sympathieke Dubbelman weten in een interview met RacingNews365 .

De Nederlandse is al van jongs af aan actief in de autosport en lijkt er ondanks de extreem drukke baan juist alleen maar meer energie van te krijgen: “De taak van mij en het team is om alles natuurlijk zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat ik goed naar verschillende mensen moet luisteren, zoals de teams en de coureurs. Uiteindelijk moet ik al die meningen filteren en ervoor zorgen dat we ieder raceweekend op sportief gebied zo goed mogelijk laten verlopen. Zo zijn we eigenlijk net als de overheid. Als alles prima verloopt, is iedereen tevreden. Wanneer er echter iets op de baan gebeurt of er wordt bijvoorbeeld een straf uitgedeeld, dan zijn wij de gebeten hond”, aldus Dubbelman met een grote lach op haar gezicht.

“En ik begrijp die frustratie dan ook wel. Ik heb namelijk ook aan de andere kant van de tafel gezeten toen ik teammanager was van een GT3-team en ik kan me door die ervaring dus heel goed inleven in de gedachten van de teams en coureurs. De ervaring als teammanager helpt me enorm in het werk wat ik doe, doordat ik begrijp hoe men denkt aan de andere kant van de tafel en door het inlevingsvermogen kan ik de teammanager of coureur bijvoorbeeld ook een duidelijkere uitleg geven.”

De slechts 34-jarige Dubbelman staat aan het hoofd van alle officiële Formule 2, 3 en 4 kampioenschappen, een totaal van 26 kampioenschappen! “Ja, dat zorgt er natuurlijk voor dat ik bijna nooit thuis ben, aangezien de klassen overal over de wereld verreden worden. Dat zie ik overigens niet als een negatief […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlandse vrouw maakt furore bij de FIA als Championship Manager

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden