Het laatste formule 1 nieuws

Nederlandse wereldkampioen in F1-game naar Mercedes

Nederlandse wereldkampioen in F1-game naar Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een toptransfer voor de Nederlandse profgamer Jarno Opmeer. Hij werd vorig jaar wereldkampioen in de officiële game van de Formule 1, en dat heeft hem een contract bij topteam Mercedes opgeleverd. Hij wordt daar teamgenoot van Bono Huis uit Maastricht.

Opmeer werd afgelopen seizoen in een Alfa Romeo wereldkampioen in de F1 Esports Series. Dat is een professionele racecompetitie die is opgezet door de Formule 1 zelf. Met de virtuele races wil de Formule 1 jongeren interesseren voor de sport. Alle tien F1-teams hebben twee gamecoureurs in dienst. Mercedes heeft een speciaal trainingscentrum voor de e-sporters laten bouwen.

Afgelopen seizoen reden ze vanuit huis, in de game F1 2020, twaalf virtuele races op circuits uit het echte seizoen van de Formule 1. Opmeer eindigde in acht van de twaalf races op het podium, waaronder vier keer op de eerste plek.

Opmeer is de eerste Nederlander met een F1-titel. De 20-jarige coureur uit het Zuid-Hollandse ‘s-Gravendeel heeft ook in het echt geracet. Hij kwam in de karts uit tegen een jonge Lando Norris, deed mee aan de Formule 4 en maakte deel uit van het opleidingsprogramma van het Formule 1-team van Renault. In 2019 stapte hij over naar virtueel racen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nederlandse wereldkampioen in F1-game naar Mercedes