Het laatste formule 1 nieuws

Nelson Piquet: "Max Verstappen vernietigt Lewis Hamilton als ze allebei een Mercedes hebben"

Nelson Piquet: “Max Verstappen vernietigt Lewis Hamilton als ze allebei een Mercedes hebben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nelson Piquet denkt dat Max Verstappen zijn rivaal Lewis Hamilton dik zou verslaan wanneer ze beiden voor het Formule 1-team van Mercedes zouden rijden. Tijdens de eerste Grand Prix in Bahrein kregen we al een voorproefje van een gevecht tussen het tweetal wat mogelijk het hele seizoen gaat duren. Hamilton was dan de winnaar in Bahrein, maar Verstappen was de snellere coureur van het tweetal. Hadden de twee in dezelfde auto gezeten, dan heeft Piquet geen twijfel. Verstappen is volgens hem de betere van de twee. “In de Formule 1 is het lastig om coureurs met elkaar te vergelijken, omdat de auto’s zo verschillend zijn”, aldus de Braziliaan tegen het Engelse Autosport. “Maar als Max ook voor Mercedes zou rijden, dan gaat hij Hamilton vernietigen. Max is agressiever, maar maakt zelden fouten door zijn agressiviteit. In mijn ogen is hij beter dan Hamilton. Het is de laatste jaren te makkelijk voor Hamilton geweest met Bottas aan zijn zijde als tweede coureur.” Kijkt de voormalig F1-coureur door een roze bril? Zijn dochter heeft immers een relatie met de Red Bull-coureur.

“Het is vergelijkbaar met de tijd van Nigel Mansell en mijzelf bij Williams. Een tweede coureur die ver achter ligt. “Ik won in 1987 het wereldkampioenschap, al heb ik door een ongeluk niet alles kunnen rijden. Het was makkelijk, omdat de auto zo veel beter was als de rest. De Mercedes van de afgelopen jaren was ook veel beter dan die van de concurrentie. Het was niet Hamilton die zo goed was, maar hij won omdat zijn teamgenoot slechter was.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nelson Piquet: “Max Verstappen vernietigt Lewis Hamilton als ze allebei een Mercedes hebben”