Het laatste formule 1 nieuws

NENT Group: "We pakken groots uit met de Formule 1 in Nederland"

NENT Group: “We pakken groots uit met de Formule 1 in Nederland”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Peter Nørrelund is al jaren actief in de tv-wereld en weet als geen ander hoe groot de rol van sport is in dat wereldje: “Bij de NENT Group willen we graag een zo breed mogelijk assortiment opzetten en zowel in de Scandinavische als Baltische landen hebben we ook een breed sportpakket dat we onze klanten aanbieden. Daarom zagen we het als een unieke kans om ook de Formule 1 -rechten voor de Nederlandse markt te veroveren, zeker nu Max Verstappen het geweldig doet. We beschikken al over de F1-rechten in zeven andere landen, volgend jaar komt Finland daar nog bij en in 2023 volgt ook Polen. Vanuit de ervaring in andere landen weten we hoe groot de Formule 1 is in de wereld”, aldus Nørrelund in een exclusief interview met RacingNews365 .

De Deen is zelf vroeger ook actief geweest als sportjournalist en geniet dan ook van het feit hoe coureurs omgaan met de media in de Formule 1. “Alle coureurs weten hoe belangrijk sponsoren en de media zijn in de koningsklasse van de autosport. Kijk maar naar hoe Lewis Hamilton vroeger heeft moeten strijden om aan sponsorgeld te komen, zodat hij zijn carrière kon uitbouwen. Al in de karts moet je zorgen dat je je sponsorgeld op orde hebt en daardoor weten de coureurs heel goed hoe belangrijk het is om je team en sponsoren goed te representeren. Dat vind ik een mooi aspect aan de Formule 1, dat coureurs bereidwillig zijn en daardoor ook zeer interessant zijn voor de media.”

Nørrelund spreekt gedurende het interview zeer gepassioneerd over de Formule 1 en laat daarmee duidelijk zien dat hij de Nederlandse F1-fans zo goed mogelijk wil bereiken. “We zullen niet alleen vanuit een studio uit Amsterdam werken, maar we hebben ook minimaal twee commentatoren en een pitreporter op locatie aanwezig. Dat moet ervoor zorgen dat we de fans altijd van het laatste nieuws kunnen voorzien. Het is in de Formule 1 nodig dat je erbij bent, zodat je de sport zo goed mogelijk kan verslaan voor de fans.”

“Op dit moment is het echter nog onbekend wie welke positie op zich […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina NENT Group: “We pakken groots uit met de Formule 1 in Nederland”