Het laatste formule 1 nieuws

Nico Rosberg over Schumacher en Mazepin: "Mick geeft zijn mede-rookie teamgenoot compleet het nakijken"

Nico Rosberg over Schumacher en Mazepin: “Mick geeft zijn mede-rookie teamgenoot compleet het nakijken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher geeft zijn mede-rookie teamgenoot “compleet het nakijken” in zijn eerste seizoen in de Formule 1. Dat is de mening van Nico Rosberg, hoewel Mick’s oom Ralf ook al veel lof had voor zijn 22-jarige neefje. “Dat waren nul punten met een asterisk”, zei Ralf. “Het is een genoegen om naar hem te kijken”, voegde de voormalige F1-coureur toe na Portimao, waar de 22-jarige Mick indruk maakte door het inhalen van de Williams met Nicholas Latifi aan het stuur. “Verslaat zijn teamgenoot” De 2 016-wereldkampioen Nico Rosberg zei over de prestaties van Mick Schumacher tot nu toe in 2021: “Mick doet geweldig werk en verslaat zijn teamgenoot volledig. Hij zette Latifi onder druk in een inferieure auto en haalde hem zelfs in.”

“Niet met opzet”
De andere kant van de medaille is dat Mick Schumacher’s Haas-teamgenoot Nikita Mazepin maar blijft worstelen en de Rus voegde zelfs zijn eerste FIA-strafpunt toe aan zijn superlicentie vanwege het blokkeren van Sergio Perez, aldus een bericht van grandpx.news. Perez noemde de heel handig de F1 ingeschoven Rus een “idioot”, maar Mazepin’s Haas-teambaas Gunther Steiner hield vol: “Het was niet met opzet en uiteindelijk gebeurde er niets.”

“We boeken vooruitgang”
“We weten allemaal dat Nikita nu wordt gezien als de bad boy van de Formule 1, maar de radioberichten van de andere coureurs over hem worden ook door de Formule 1 gebruikt om meer aandacht voor het hele circus te trekken”, voegde de Haas-teambaas eraan toe. “Over het geheel genomen boeken we vooruitgang”, vervolgde Gunther Steiner. “We zijn pas in race 3 van dit jaar en Mick was vandaag beter dan Williams. Hij wist precies wanneer hij moest aanvallen en zette uiteindelijk zoveel druk op Latifi, dat de Canadees een fout maakte.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nico Rosberg over Schumacher en Mazepin: “Mick geeft zijn mede-rookie teamgenoot compleet het nakijken”