Het laatste formule 1 nieuws

Niet alleen Red Bull en Honda blijven ontwikkelen, ook Max Verstappen groeit nog steeds

Niet alleen Red Bull en Honda blijven ontwikkelen, ook Max Verstappen groeit nog steeds

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen sloot het Formule 1-seizoen 2020 op de best mogelijke manier af door de Grand Prix van Abu Dhabi op dominante wijze te winnen. De Nederlander veroverde al pole positie, reed vanaf de start aan de leiding en stond deze de gehele race niet meer af. Met een voorsprong van zestien seconden op Valtteri Bottas scoorde Verstappen zijn tweede overwinning van het jaar en sloot hij het seizoen af op plek drie in het kampioenschap met slechts negen punten minder dan Bottas. Wereldkampioen Lewis Hamilton completeerde het podium. Een mooiere afsluiter van 2020 had de Nederlander zich niet kunnen wensen. “Het was een super weekend. Vooraf dacht ik dat we een goede kans zouden hebben, maar ik had niet verwacht dat we zo dominant zouden zijn”, blikte Max terug op Verstappen.nl. “Het is altijd mooi om de laatste race te winnen, helemaal op die manier. Het was goed voor het hele team, onze motivatie voor volgend jaar is groot.”

“Ik ben pas net begonnen en hoop nog veel meer Grands Prix te winnen. Het is zeker niet slecht, maar het kan altijd beter. In Abu Dhabi had ik het gevoel echt een goede auto te hebben, maar in de Formule 1 moet de ontwikkeling continue doorgaan en daar werken we elke dag aan.” Niet alleen qua techniek van de auto en de motor, ook de coureur zelf ontwikkeld zich nog steeds sinds Max 17 jaar was toen hij in de Formule 1 debuteerde. Met zijn 23 jaar er nu al zes seizoenen op zitten. Verstappen heeft zich door de jaren heen natuurlijk ontwikkeld. “Ja, ik denk dat ik de snelheid al vanaf het eerste jaar had, maar qua ervaring heb ik de grootste stappen gemaakt. Hoe je een raceweekend opbouwt, wanneer je de limiet moet opzoeken en wanneer je behoudend moet rijden, alles gaat nu veel makkelijker dan in mijn eerste jaar.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Niet alleen Red Bull en Honda blijven ontwikkelen, ook Max Verstappen groeit nog steeds