Het laatste formule 1 nieuws

‘Niet te druk’ in Zandvoort voor kwalificaties van de Formule 1

‘Niet te druk’ in Zandvoort voor kwalificaties van de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een overzichtsfoto zaterdag voor het begin van de kwalificaties voor de Formule 1. De „instroom” van bezoekers aan het circuit van Zandvoort is zaterdagochtend en -middag „goed verlopen”. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan NRC, vlak voordat de kwalificaties voor de wedstrijd op zondag van start zijn gegaan. De organisatie van de Dutch Grand Prix, en de gemeente, hebben na vrijdag extra maatregelen genomen om de drukt rondom het racecircuit in goede banen te leiden. Zo heeft de gemeente een extra toegangsweg naar het circuit aangewezen: „Nu kunnen bezoekers ook vanaf de boulevard een straat aflopen om naar het terrein te komen. Die is zondag ook open. Vrijdag was er maar één toegangsweg.”

Veel raceliefhebbers komen met de trein naar Zandvoort en lopen daarna dus naar het circuit. Tot 12.30 uur op zaterdag telde de NS bijna 24.000 bezoekers, iets meer dan de gemiddeld 23.000 reizigers die dagelijks werden verwacht in de treinen naar Zandvoort. Ook vrijdag waren er al meer reizigers, namelijk ruim 27.000. Volgens een NS-woordvoerder verloopt het vervoer op het spoor is verlopen zonder incidenten. „Het is druk, maar niet te druk”, stelt hij tegen NRC . „Elke vijf minuten gaat er een nieuwe trein. Als het in een trein te druk wordt, staat er iemand op het perron om dit te reguleren.” Er zijn zo’n driehonderd extra medewerkers ingezet.

Verder spreekt de NS van een feestelijke sfeer op stations en in de treinen. De gemeentewoordvoerder, die NRC telefonisch vanaf een van de tribunes te woord stond, stelt eveneens dat de „sfeer goed is, je hoort vast vrolijke mensen aan deze kant van de lijn”. Volgens hem is zaterdag dankzij de extra toegangsroute „een betere verspreiding” van de bezoekers. Op vrijdag leidden beelden van grote mensenmassa’s tot verontwaardiging op sociale media en uitten ook enkele bewindslieden zorgen over de naleving van coronamaatregels.

De Grand Prix op Zandvoort is een geplaceerd evenement, dus mensen moeten blijven zitten. Er kunnen maximaal 65.000 toeschouwers bij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Niet te druk’ in Zandvoort voor kwalificaties van de Formule 1