Het laatste formule 1 nieuws

Nieuw jaar, nieuw kansen voor karter Joep Breedveld

Nieuw jaar, nieuw kansen voor karter Joep Breedveld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nieuw jaar, nieuw kansen voor karter Joep Breedveld

Berkel en Rodenrijs – Toen Joep Breedveld (14) begin 2020 de overstap maakte van 4Takt karting naar 2Takt karting, had hij er enorm veel zin in! “In de Rotax Max Junior klasse rijd je met een veel snellere kart dan dat ik in de 4Takt gewend was. De volle velden van ervaren rijders geven veel uitdaging en spannende strijd op de baan. Het beloofde dan ook echt een spannend (leer)jaar te gaan worden”, vertelt Joep.

“Het jaar begon ook echt goed met twee keer een P3 in de WinterCups van Kart4Fun en Chrono Karting. Ik trainde veel, want in maart zou het Chrono Karting NK 2Takt starten en daar wilde ik goed gaan scoren.”
Helaas kwam net daarvoor het coronavirus ook de Nederlandse grens over en werd alles voor iedereen op alle vlakken anders. Voor Joep betekende dat minimale mogelijkheden om nog te kunnen trainen, omdat kartbanen tijdelijk gesloten werden en geen races om wedstrijdervaring op te doen. Wedstrijd na wedstrijd werd geannuleerd.
Even leek het er in de zomer op dat de kampioenschappen toch van start konden gaan, maar het coronavirus laaide weer op. In december werd bekend dat het Nederlands Kampioenschap 2020 helaas afgesloten moest worden. Niet tevreden

Geen kampioenschap van acht races op verschillende banen in Nederland, België en Duitsland, maar slechts drie races die ook nog eens alle drie op dezelfde baan verreden werden. In het eindklassement na die drie races is Joep overall als zesde geëindigd en haalde hij de vierde plaats in het Rookie-klassement.
“Ik ben daar niet echt tevreden mee. Ik snap wel dat een eerste 2Takt jaar als een leerjaar gezien moet worden, maar zeker in het NK had ik veel hoger willen eindigen,” aldus Joep, “dus in het nieuwe jaar hoop ik er dan ook vol voor te kunnen gaan!”
Naast het Nederlands Kampioenschap van Chrono Karting heeft Joep ook races gereden in het internationale kampioenschap van de BNL Karting Series. In het eindklassement daarvan, is hij als achtste geëindigd. Daar is Joep op zich wel tevreden mee: “Hoog niveau, grote concurrentie en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nieuw jaar, nieuw kansen voor karter Joep Breedveld