Het laatste formule 1 nieuws

Nieuw tijdschema Formule 1 GP Spanje 2021

Nieuw tijdschema Formule 1 GP Spanje 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds dit seizoen duren alle vrije trainingen, zowel die op vrijdag als op zaterdag, slechts één uur. In het verleden duurden de oefensessies op vrijdag nog anderhalf uur per stuk. Alle Grands Prix beginnen dit jaar op een ‘nieuw’ tijdstip, namelijk op het hele uur en niet meer op tien minuten na het uur.

Voor de vierde keer dit jaar, in vier races tijd, krijgen we een nieuw tijdschema voor de kiezen. Voor het eerst is het een tijdschema dat de lijn volgt van een Europese Grand Prix, zoals we deze ongeveer gewend zijn, maar dus wel met de nieuwe aanpassingen er in verwerkt.

Dat betekent dat de eerste training op vrijdag begint om 11:30 uur stipt, gevolgd door de tweede vrije training om 15:00 uur. Op zaterdag begint de derde oefensessie om 12:00 uur, gevolgd door de o zo belangrijke kwalificatie om 15:00 uur. De Grand Prix van Spanje begint op zondag op datzelfde tijdstip: 15:00 uur.

RacingNews365 is op locatie aanwezig en houdt jullie middels de liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de sessies. Check hieronder het volledige tijdschema voor de Spaanse Grand Prix.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nieuw tijdschema Formule 1 GP Spanje 2021