Het laatste formule 1 nieuws

Nieuwe datum Formule 1 van 2021 op circuit Zandvoort uitgelekt

Nieuwe datum Formule 1 van 2021 op circuit Zandvoort uitgelekt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De terugkeer van de Formule 1 naar circuit Zandvoort staat voor volgend jaar op de agenda voor zondag 2 mei. De Dutch Grand Prix, die dit jaar niet kon doorgaan vanwege de coronacrisis, is de vijfde race in het kampioenschap en de eerste op Europese bodem.

Dat meldt de Spaanse website Soymotor.com , die een uitgelekte voorlopige kalender naar buiten heeft gebracht. De organisatie van de Dutch Grand Prix zegt niet op de hoogte te zijn. “Het Formula One Management zal ergens in november de kalender van de Formule 1 publiceren. Wat er nu rondgaat, is ons onbekend”, aldus een woordvoerder.

Lees ook: Station Zandvoort klaar voor hordes publiek, nu de Formule 1 nog Formule 1 op alle continenten

Opvallend op die kalender is dat het volgende Formule 1-seizoen niet traditioneel in Australië begint, maar in Bahrein, op 14 maart. De Grote Prijs van Australië in Melbourne wordt verplaatst naar oktober en is de achttiende race op de kalender, die in totaal 22 races telt. Nieuw zijn ook de Grote Prijs van Vietnam op 28 maart en de Grote Prijs van Saudi-Arabië op 28 november.

De Formule 1 heeft voor 2021 een kalender voor ogen die lijkt op de jaren voor de corona-uitbraak en dus weer alle continenten aandoet. Dit ‘coronajaar’ heeft de koningsklasse van de autosport een ingekort programma met races die voornamelijk op Europese circuits worden afgewerkt.

Lees ook: Zo ziet circuit Zandvoort eruit door de ogen van Max Verstappen

Veel van circuits die zijn toegevoegd aan het kampioenschap van dit jaar, ontbreken op de voorlopige kalender van 2021. Het gaat onder andere om Portimão (Portugal), Mugello en Imola (Italië), Istanbul Park (Turkije) en de Nürburgring (Duitsland).

Bovenstaande reportage werd in maart uitgezonden in Hart van Nederland

ANP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nieuwe datum Formule 1 van 2021 op circuit Zandvoort uitgelekt