Het laatste formule 1 nieuws

Nieuwe Formule 1-race in aantocht na groen licht

Nieuwe Formule 1-race in aantocht na groen licht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het nieuwe plan omtrent de Grand Prix van Miami, die in Miami Garden, iets ten noorden van de stad, moet worden verreden, werd vorige week ingediend door de burgemeester. Afgelopen nacht stemde de gemeenteraad er mee in, nadat ze eerst enkele uren luisterden naar de argumenten van bezorgde burgers die tegen het plan waren.

Maar die wisten hun gekozen volksvertegenwoordigers niet te overtuigen om tegen het nieuwe plan te stemmen. In het plan voor een race in Florida zijn maatregelen opgenomen zoals bijvoorbeeld een economisch pakket ter waarde van 5 miljoen dollar waar de lokale bevolking van moet profiteren. Ook worden er maatregelen genomen tegen geluidsoverlast en zal de luchtkwaliteit worden gecontroleerd tijdens het evenement.

Nu de gemeenteraad groen licht heeft gegeven voor de tweede race op Amerikaanse grond, een wens die kersvers F1-baas Stefano Domenicali bij zijn aanstelling al uitsprak, zal de race in Miami hoogstwaarschijnlijk volgend jaar al op de Formule 1 -kalender komen te staan. Binnen afzienbare tijd zal de race aangekondigd worden door Liberty Media.

De race zal naar alle waarschijnlijkheid verreden worden in en rond het Hard Rock Stadium, waar NFL-team Miami Dolphins haar thuiswedstrijden speelt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nieuwe Formule 1-race in aantocht na groen licht