Het laatste formule 1 nieuws

'Nieuwe generatie F1-auto's tussen één en drie seconden langzamer'

‘Nieuwe generatie F1-auto’s tussen één en drie seconden langzamer’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nieuwe generatie Een nieuwe generatie bolides zal in 2022 haar intrede maken. Deze moeten eenvoudiger, robuuster en makkelijker te volgen worden. Hierdoor zullen ze wat inleveren qua snelheid, maar volgens James Key, technsich directeur van McLaren , zal die hoeveelheid wel meevallen.

In eerste instantie zou er volgend seizoen al een nieuw tijdperk aanbreken in de Formule 1, maar vanwege het coronavirus is dit doorgeschoven naar 2022. Nieuwe reglementen en een nieuwe generatie bolides moeten ervoor gaan zorgen dat de sport spannender wordt. Het veld moet dichter bij elkaar worden gebracht, de kosten moeten fors omlaag en het moet makkelijker zijn voor nieuwe fabrikanten om toe te treden. Zowel de regels als de auto’s gaan hiervoor op de schop.

Artikel gaat verder onder video De Formule 1-wagens worden straks voornamelijk zo in elkaar gezet, dat er een stuk minder neerwaartse druk wordt geproduceerd. Op deze manier is het voor de coureurs makkelijker om op korte afstand te volgen én in te halen. Qua snelheid wordt er hierdoor wel wat ingeleverd. Gevreesd werd dat dit zomaar op kon lopen tot zeven seconden, maar volgens James Key is daar niets van waar. “Ze worden zeker langzamer, maar ik ga niet van zeven seconden uit. Ik denk dat de auto’s tussen de één en drie seconden langzamer worden,” aldus de technisch directeur van McLaren in gesprek met Auto, Motor und Sport. concept car, 2021. Concept car, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Nieuwe generatie F1-auto’s tussen één en drie seconden langzamer’