Het laatste formule 1 nieuws

Nieuwe namen Ferrari Driver Academy: 'Droom is hetzelfde doen als Leclerc'

Nieuwe namen Ferrari Driver Academy: ‘Droom is hetzelfde doen als Leclerc’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari heeft de line-up van de Ferrari Driver Academy voor 2022 bekendgemaakt. Op de lijst staan onder meer Mick Schumacher, Robert Shwartzman en Arthur Leclerc. Ook de Nederlandse Maya Weug mag blijven. Callum Illott neemt een tussenjaar voor zijn deelname aan de IndyCar Series, terwijl Marcus Armstrong moet vertrekken uit het programma.

In totaal staan er negen namen op de lijst, waarvan zeven heren en twee dames. Daaronder bevinden zich voornamelijk coureurs uit de Formule 3 en Formule 4. Ferrari-teambaas Mattia Binotto was aanwezig om de nieuwe pupillen te verwelkomen. De nieuwe namen zijn Dino Beganovic, James Wharton, Oliver Bearman, Rafael Camara en Laura Camps Torras. Zij worden begeleid door de coureurs die al langer deel uitmaken van het programma. Ferrari hoopt op herhaling van Leclerc

Na het succesverhaal van Charles Leclerc hoopt Ferrari dat nog eens dunnetjes over te doen met de jonge talenten van de prestigieuze academie. “Dit jaar zullen zeven jonge mannen en twee jonge vrouwen werken aan hun ultieme doel om in de Formule 1 te racen” , verklaart Binotto op de officiële website van Ferrari.

“De droom voor hen en voor ons is om hetzelfde te doen als Charles Leclerc, die op het punt staat om aan zijn vierde seizoen voor de Scuderia te beginnen”, voegt de Italiaan eraan toe. De prestatiedruk ligt extreem hoog, maar van de coureurs die dat kunnen doorstaan gaan we ongetwijfeld nog meer horen in de toekomst. A very special guest at the FDA Kick Off Camp!

Mattia Binotto joined the drivers and gave them a warm welcome ahead of the new academic year #FDA @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/VxVlOIdt6Q

— FerrariDriverAcademy (@insideFDA) January 12, 2022

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nieuwe namen Ferrari Driver Academy: ‘Droom is hetzelfde doen als Leclerc’