Het laatste formule 1 nieuws

Nieuwe streamingdienst Viaplay en Max Verstappen gaan samenwerken

Nieuwe streamingdienst Viaplay en Max Verstappen gaan samenwerken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het zal voor Formule 1 -fans even wennen worden, want het is niet meer mogelijk om de sport te kijken via Ziggo. De zender is de rechten kwijtgeraakt aan de Zweedse streamingdienst Viaplay, dat binnenkort in Nederland gelanceerd gaat worden.

De streamingdienst heeft bekendgemaakt dat het een belangrijke samenwerking is aangegaan voor de Formule 1, zo meldt onder andere Advanced Television . Viaplay heeft namelijk een mediadeal gesloten met Max Verstappen . Dat betekent dat de kersverse wereldkampioen altijd voor de camera van Viaplay zal verschijnen en ook meermaals te zien zal zijn in de studio voor een interview. Ook zal Verstappen een kijkje bieden in zijn leven naast de Formule 1.

Max Verstappen is niet de enige grote naam waar Viaplay een samenwerking mee is aangegaan. Eerder was namelijk al bekendgemaakt dat ex-coureurs Jos Verstappen, David Coulthard, Mika Häkkinen en Tom Kristensen het team gaan versterken. Frisse start voor Viaplay

Toen bekend werd gemaakt dat Viaplay de rechten voor de Formule 1 in Nederland had overgenomen, was er speculatie dat veel mensen van de ‘Ziggo-crew’ zouden overstappen. Dat is alleen niet gebeurd, want Viaplay gaat een bijna compleet nieuwe crew introduceren.

Zo zal voormalig NOS-nieuwslezeres Amber Brantsen de presentatie gaan overnemen van Rob Kamphues en zullen Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk samen het commentaar voor hun rekening gaan nemen. Dat betekent dat de stem van Olav Mol voor het eerst sinds 30 jaar niet meer te horen is tijdens een Grand Prix.

Aan tafel zullen nog wel een aantal bekend gezichten verschijnen, die eerder ook al bij Ziggo te zien waren. Giedo van der Garde en Tom Coronel zullen namelijk in de studio te zien zijn als experts aan tafel, samen met Christijan Albers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nieuwe streamingdienst Viaplay en Max Verstappen gaan samenwerken