Het laatste formule 1 nieuws

Nikita Mazepin boos op zichzelf na blunder en crash in eerste ronde

Nikita Mazepin boos op zichzelf na blunder en crash in eerste ronde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas F1 teal Haas F1-piloot Nikita Mazepin had zich zijn F1-debuut ongetwijfeld anders voorgesteld. Nadat de Rus eerder tijdens het weekend al twee keer spinde tijdens de kwalificatie volgde er ook nog eens een spin en bijhorende crash tijdens de openingsronde van de GP van Bahrein.

Mazepin verloor tijdens de openingsronde de controle over zijn F1-bolide en belandde in de bandenmuur. Een knullige fout tijdens zijn eerste F1-race, dat beseft ook Mazepin zelf.

“Het is simpel, ik maakte een fout,” geeft Mazepin ruiterlijk toe. De banden waren koud, ik geraakte op de kerbstones, ging te fel op het gas en spinde. Het was volledig mijn eigen fout.”

“Het spijt me voor het team, ze verdienden beter dan dat. Ik ben erg boos op mezelf.”

Zoals reeds eerder gezegd was het voor Nikita Mazepin al de zoveelste spin tijdens zijn eerste raceweekend in de Formule 1. Ook tijdens de oefensessies en kwalificatie spinde hij meermaals. Op het internet kreeg hij dan ook al de bijnaam ‘Mazespin’. Mazepin beleefde het kortste F1-debuut in 19 jaar In 2002 vielen Allan McNish en Felipe Massa uit tijdens de GP van Australië na een zware startcrash LAP 1/56

Safety Car is out after Mazepin hits the barriers on the opening lap!

He is out of the car and unharmed #BahrainGP #F1 pic.twitter.com/Q4MJILmXct — Formula 1 (@F1) March 28, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina Nikita Mazepin boos op zichzelf na blunder en crash in eerste ronde